Αυτό είναι το στέμμα με τα διαμάντια που θα φορέσει στη στέψη η Καμίλα

Πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί «ανακυκλωμένο» στέμμα

Καμίλα: Το Στέμμα Που Θα Φορέσει Στη Στέψη Του Καρόλου

Σάλο έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η είδηση ότι η βασιλική σύζυγος, Καμίλα Πάρκερ θα φορέσει το στέμμα της βασίλισσας Μαίρης στη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο.

Κάρολος- Καμίλα: Το παρασκήνιο της σχέσης τους και η κόντρα με την Ελισάβετ

Την είδηση επιβεβαίωση η βασιλική οικογένεια. Όπως ανέφερε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το στέμμα έχει αφαιρεθεί από την έκθεση στον Πύργο του Λονδίνου, ώστε να γίνουν κάποιες εργασίες και να χρησιμοποιηθεί στη στέψη του νέου Βρετανού μονάρχη.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν ορισμένες μικρές αλλαγές και προσθήκες από το Crown Jeweler, συμπεριλαμβανομένων κάποιων αλλαγών που αποτίουν φόρο τιμής στην αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

 

 

Ακόμα, στο στέμμα θα επανατοποθετηθούν τα διαμάντια Cullinan III, IV και V, τα οποία αποτελούσαν μέρος της προσωπικής συλλογής κοσμημάτων της αείμνηστης βασίλισσας για πολλά χρόνια και φορούσαν συχνά η Αυτού Μεγαλειότητα ως καρφίτσες.

Το στέμμα της Βασίλισσας Μαίρης κατασκευάστηκε από τον Garrard's για τη στέψη του 1911. Το παρήγγειλε η Βασίλισσα Μαίρη, σύζυγος του Βασιλιά Γεωργίου Ε'.

Το σχέδιο ήταν εμπνευσμένο από το στέμμα της βασίλισσας Αλεξάνδρας του 1902. Ομοίως, το στέμμα της Βασίλισσας Μαίρης μπορεί να φορεθεί χωρίς τις καμάρες με τη μορφή βασιλικού κύκλου, το οποίο φόρεσε η βασίλισσα Μαίρη για τη στέψη του γιου της, Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ', το 1937.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που ένα υπάρχον στέμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη στέψη συζύγου, αντί να δημιουργηθεί ένα νέο. 

Η απόφαση αυτή είχε ήδη ληφθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ «προς όφελος της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας», σύμφωνα με όσα ανέφερε το Μπάκιγχαμ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top