Κάρολος- Καμίλα: Το παρασκήνιο της σχέσης τους και η κόντρα με την Ελισάβετ

Ο έρωτας που κρατάει πάνω από 45 χρόνια

Επέτειο γάμου γιορτάζουν ο Πρίγκιπας Κάρολος με την Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Πριν 15 χρόνια, στις 10 Φεβρουαρίου 2005, ένωσαν επίσημα τις ζωές του σε ένα κλειστό πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ, ενώ αργότερα ακολούθησε και ο θρησκευτικός τους γάμος τους.

 

Από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του Καρόλου με την Καμίλα. Φωτογραφία Associated Press

Ωστόσο, ο έρωτάς τους κρατά πολύ περισσότερα χρόνια από μια 15ετία. Σύμφωνα με τις φήμες, αλλά και τα γεγονότα, ο Κάρολος και η Καμίλα διατηρούσαν κρυφή σχέση για τουλάχιστον 35 χρόνια και αποτέλεσε την «παράνομη» σχέση του πρίγκιπα όσο ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα.

Νταϊάνα - Κάρολος - Καμίλα: Το ερωτικό τρίγωνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του τύπου

Το ερωτικό τρίγωνο Καρόλου-Νταϊάνας-Καμίλα ήταν το μεγαλύτερο κουτσομπολιό που κυκλοφόρησε, γράφτηκε και ξαναγράφτηκε εκατοντάδες φορές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη τη δεκαετία του ’90. 

Μάλιστα, ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα έδωσε άλλη διάσταση στο ειδύλλιο του Καρόλου και της Καμίλα, έναν έρωτα που όχι απλά δεν σταμάτησε όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα, αλλά αντίθετα φούντωσε.

 
Δημοσίευμα της Mirror για τη σχέση Καρόλου - Καμήλας. Φωτογραφία Associated Press

Το αν το ειδύλλιο αυτό ήταν η αιτία για τη βουλιμία και τα υπόλοιπα ψυχολογικά προβλήματα της Νταϊάνα, ή αν η βουλιμία και ψυχολογικά της Νταϊάνα οδήγησαν τον πρίγκιπα Κάρολο στην αγκαλιά της Καμίλα.

Η δήλωση της ίδιας της Νταϊάνα για το γάμο της «Σ' αυτό το γάμο είμαστε τρεις» πυροδότησε και άλλο τις φήμες.

Πώς ξεκίνησε το love story Καμίλα - Καρόλου

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μια ζεστή μέρα το καλοκαίρι του 1970 σε έναν αγώνα πόλο. 

Η 23χρονη τότε Καμίλα πήγε στον Κάρολο τον χαιρέτησε και με θράσος του είπε: «Ξέρεις, ο προ-πάππους σου και η προ-γιαγιά μου ήταν εραστές. Τι λες για αυτό;», αναφερόμενη στο ειδύλλιο της Άλις Κέπερ με τον βασιλιά Εδουάρδο τον έβδομο. Αμέσως υπήρξε έντονη έλξη μεταξύ τους. 

 

Κάρολος - Καμίλα Φωτογραφία Associated Press

Όπως αποκαλύπτει η Πένι Τζούνορ στο βιβλίο της «Η δούκισσα: Η ανείπωτη ιστορία», ο Κάρολος αγάπησε τον τρόπο που χαμογελούσε με τα μάτια της. Χασκογελούσαν με τα ίδια πράγματα. Επίσης του άρεσε ότι ήταν φυσική, ανοιχτή και φιλική, του άρεσε ότι δεν ήταν δουλοπρεπής ή γλείφτρα απέναντι στο διάδοχο του θρόνου. Με άλλα λόγια τον γοήτευσε με τη μια και η καρδιά του άρχισε να χτυπά δυνατά. Ακόμη, Κάρολος και Καμίλα είχαν έναν κοινό τρόπο σκέψης και μια κοινή μεγάλη αγάπη: Το κυνήγι. 

Οι δυο τους στη συνέχεια πήγαιναν μαζί σε αρκετούς αγώνες πόλο, ενώ αργότερα συναντιούνταν κρυφά στο κτήμα του Λόρδου Μαουντμπάτεν. 

Και οι δυο του ήταν παντρεμένοι. Δεν ήταν εύκολο να χωρίσουν για να ζήσουν τον έρωτά τους.

 

Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου για τη σχέση Καρόλου - Καμήλας. Φωτογραφία Associated Press

Γιατί ο Κάρολος δεν παντρεύτηκε κατευθείαν την Καμίλα

Παρότι είχαν εκδηλώσει τα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον, δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να παντρευτούν, λόγω του βασιλικού πρωτοκόλλου.

Παρόλο που ο παππούς της Καμίλα ήταν βαρώνος, η ίδια δεν είχε αρκούντος αριστοκρατικό υπόβαθρο για να μπορεί να θέσει μια σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει η μέλλουσα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. 

Επιπλέον, ο βαθύς σεξισμός τότε, έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση η βασιλική νύφη να είναι παρθένα και έτσι η όποια σκέψη για γάμο είχε καταδικαστεί πριν καν ξεκινήσει.

 

Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου για τη σχέση Καρόλου - Καμήλας. Φωτογραφία Associated Press

Επιπλέον, η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια γενικότερα, είχαν άλλα σχέδια για τον Κάρολο. Ο Μαουντμπάντεν ήθελε ο ανιψιός του να παντρευτεί την εγγονή του Αμάντα Νάτσμπολ, ενώ η Ελισάβετ με την μητέρα της έσπρωχναν τον Κάρολο προς τις εγγονές της φίλης της βασιλομήτωρ, Λέιντ Ρουθ Φερμόι. Και όντως έπιασε. Ο πρίγκιπας Κάρολος άρχισε να βγαίνει ραντεβού με την Λέιντι Σάρα Σπένσερ το 1977, ώσπου το 1980 γνώρισε την μικρότερη αδελφή της, Λέιντι Νταϊάνα Σπένσερ.

Ο Κάρολος έπρεπε να τραβήξει το δικό του δρόμο καθώς και ο λαός ανυπομονούσε για το διάδοχο. Ένα χρόνο μετά τη γνωριμία του με την Λέιντι Νταϊάνα, το 1981, ανέβηκαν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας και λίγο αργότερα απέκτησαν τον Γουίλιαμ και το 1984 τον πρίγκιπα Χάρι.

 

Κάρολος - Καμίλα Φωτογραφία Associated Press

Η Ελισάβετ δεν ήθελε ούτε να την βλέπει!

Ο Κάρολος έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο Ελισάβετ. Μια νύχτα, Κάρολος και Ελισάβετ τσακώθηκαν άγρια, ενώ βρίσκονταν στο Μπαλμόραλ. και της ζήτησε να μην επεμβαίνει στη σχέση του. 

Η διαμάχη Καρόλου-Ελισάβετ έληξε μόνο όταν η Νταϊάνα σκοτώθηκε στο φριχτό τροχαίο της γέφυρα Ντελ Αλμά στο Παρίσι το 1997. Αμέσως μόλις έμαθε για το δυστύχημα, ο Κάρολος ανησύχησε για τον αντίκτυπο. Γράφει ο Μπάουερ: «Ο Κάρολος μονολογούσε ''όλοι θα λένε ότι φταίω έτσι δεν είναι; Ο κόσμος θα τρελαθεί εντελώς''».

Το 2000 κατάφερε το δυσκολότερο πράγμα: Μετά από χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ αρνιόταν να παραβρεθεί στις ίδιες εκδηλώσεις με την Καμίλα (δεν είχε πάει καν στα 50α γενέθλια του Καρόλου το 1998) δέχθηκε να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο μαζί της, σε μια γιορτή για τον τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο. 

Ακόμη και σήμερα, πάντως, ο πάγος δεν έχει σπάσει τελείως. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top