Κάρολος- Καμίλα: Το παρασκήνιο της σχέσης τους και η κόντρα με την Ελισάβετ

Ένας έρωτας που κρατάει πάνω από 49 χρόνια

Επέτειο γάμου γιορτάζουν ο Πρίγκιπας Κάρολος με τη Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, στις 10 Φεβρουαρίου 2005, ένωσαν επίσημα τις ζωές του σε έναν κλειστό πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ, ενώ αργότερα ακολούθησε και το θρησκευτικό μυστήριο.

Ο Κάρολος θέλει τον Harry στη στέψη του, αλλά ο William αντιδρά

Από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του Καρόλου με την Καμίλα. Φωτογραφία Associated Press

Ωστόσο, ο έρωτάς τους κρατά πολύ περισσότερα από 19 χρόνια. Σύμφωνα με τις φήμες, αλλά και τα γεγονότα, ο Κάρολος και η Καμίλα διατηρούσαν κρυφή σχέση για αρκετά χρόνια και αποτέλεσε την «παράνομη» σχέση του πρίγκιπα όσο ήταν παντρεμένος με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Σ' αυτόν τον γάμο είμαστε τρεις», Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Νταϊάνα - Κάρολος - Καμίλα: Το ερωτικό τρίγωνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του τύπου

Το ερωτικό τρίγωνο Καρόλου - Νταϊάνας - Καμίλα ήταν το μεγαλύτερο κουτσομπολιό που κυκλοφόρησε, γράφτηκε και ξαναγράφτηκε εκατοντάδες φορές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη τη δεκαετία του ’90

«Τα χέρια της μαμάς ήταν σταυρωμένα και ανάμεσα είχαν βάλει μια φωτογραφία»

Μάλιστα, ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα έδωσε άλλη διάσταση στο ειδύλλιο του Καρόλου και της Καμίλα, έναν έρωτα που όχι απλώς δεν σταμάτησε όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα, αλλά αντίθετα φούντωσε.

Δημοσίευμα της Mirror για τη σχέση Καρόλου - Καμίλα / Φωτογραφία ΑP

Τι και αν το ειδύλλιο αυτό ήταν η αιτία για τη βουλιμία και τα υπόλοιπα ψυχολογικά προβλήματα της Νταϊάνα ή αν η βουλιμία και ψυχολογικά της Νταϊάνα οδήγησαν τον πρίγκιπα Κάρολο στην αγκαλιά της Καμίλα.

Η δήλωση της ίδιας της Νταϊάνα για τον γάμο της: «Σ' αυτόν τον γάμο είμαστε τρεις», πυροδότησε και άλλο τις φήμες.

Πώς ξεκίνησε το love story Καμίλα - Καρόλου

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μια ζεστή μέρα το καλοκαίρι του 1970 σε έναν αγώνα πόλο. Η 23χρονη τότε Καμίλα πήγε στον Κάρολο τον χαιρέτησε και με θράσος του είπε: «Ξέρεις, ο προ-πάππους σου και η προ-γιαγιά μου ήταν εραστές. Τι λες για αυτό;», αναφερόμενη στο ειδύλλιο της Άλις Κέπερ με τον βασιλιά Εδουάρδο τον έβδομο. Αμέσως υπήρξε έντονη έλξη μεταξύ τους. 

Κάρολος - Καμίλα / Φωτογραφία AP

Όπως αποκαλύπτει η Πένι Τζούνορ στο βιβλίο της «Η δούκισσα: Η ανείπωτη ιστορία», ο Κάρολος αγάπησε τον τρόπο που χαμογελούσε με τα μάτια της. Χασκογελούσαν με τα ίδια πράγματα. Επίσης, του άρεσε ότι ήταν φυσική, ανοιχτή και φιλική, του άρεσε ότι δεν ήταν δουλοπρεπής ή γλείφτρα απέναντι στον διάδοχο του θρόνου. Με άλλα λόγια, τον γοήτευσε με τη μια και η καρδιά του άρχισε να χτυπά δυνατά. Ακόμη, Κάρολος και Καμίλα είχαν έναν κοινό τρόπο σκέψης και μια κοινή μεγάλη αγάπη: Το κυνήγι. 

Καμίλα: Η επίσημη εμφάνιση με τους... πιστούς της φίλους!

Οι δυο τους, στη συνέχεια, πήγαιναν μαζί σε αρκετούς αγώνες πόλο, ενώ αργότερα συναντιούνταν κρυφά στο κτήμα του Λόρδου Μαουντμπάτεν. Και οι δυο του ήταν παντρεμένοι. Δεν ήταν εύκολο να χωρίσουν για να ζήσουν τον έρωτά τους.

Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου για τη σχέση Καρόλου - Καμίλα / Φωτογραφία AP

Γιατί ο Κάρολος δεν παντρεύτηκε κατευθείαν την Καμίλα

Παρότι είχαν εκδηλώσει τα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον, δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να παντρευτούν, λόγω του βασιλικού πρωτοκόλλου.

Παρόλο που ο παππούς της Καμίλα ήταν βαρώνος, η ίδια δεν είχε αρκούντος αριστοκρατικό υπόβαθρο για να μπορεί να θέσει μια σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει η μέλλουσα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. 

Επιπλέον, ο βαθύς σεξισμός τότε, έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση η βασιλική νύφη να είναι παρθένα και έτσι η όποια σκέψη για γάμο είχε καταδικαστεί προτού καν ξεκινήσει.

Δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου για τη σχέση Καρόλου - Καμίλα / Φωτογραφία AP

Επιπλέον, η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια γενικότερα, είχαν άλλα σχέδια για τον Κάρολο. Ο Μαουντμπάντεν ήθελε ο ανιψιός του να παντρευτεί την εγγονή του Αμάντα Νάτσμπολ, ενώ η Ελισάβετ με την μητέρα της έσπρωχναν τον Κάρολο προς τις εγγονές της φίλης της βασιλομήτωρ, Λέιντ Ρουθ Φερμόι. Και όντως έπιασε. Ο πρίγκιπας Κάρολος άρχισε να βγαίνει ραντεβού με τη Λέιντι Σάρα Σπένσερ το 1977, ώσπου το 1980 γνώρισε τη μικρότερη αδελφή της, Λέιντι Νταϊάνα Σπένσερ.

Ο Κάρολος έπρεπε να τραβήξει τον δικό του δρόμο, καθώς και ο λαός ανυπομονούσε για τον διάδοχο. Έναν χρόνο μετά τη γνωριμία του με τη Λέιντι Νταϊάνα, το 1981, ανέβηκαν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας και λίγο αργότερα απέκτησαν τον William και το 1984 τον πρίγκιπα Harry.

 

Κάρολος - Καμίλα / Φωτογραφία AP

Η Ελισάβετ δεν ήθελε ούτε να τη βλέπει!

Ο Κάρολος έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο Ελισάβετ. Μια νύχτα, Κάρολος και Ελισάβετ τσακώθηκαν άγρια, ενώ βρίσκονταν στο Μπαλμόραλ. και της ζήτησε να μην επεμβαίνει στη σχέση του. 

Η διαμάχη Καρόλου - Ελισάβετ έληξε μόνο όταν η Νταϊάνα σκοτώθηκε στο φριχτό τροχαίο της γέφυραw Ντελ Αλμά στο Παρίσι το 1997. Αμέσως μόλις έμαθε για το δυστύχημα, ο Κάρολος ανησύχησε για τον αντίκτυπο. Γράφει ο Μπάουερ: «Ο Κάρολος μονολογούσε ''όλοι θα λένε ότι φταίω, έτσι δεν είναι; Ο κόσμος θα τρελαθεί εντελώς''».

Το 2000 κατάφερε το δυσκολότερο πράγμα: Έπειτα από χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ αρνιόταν να παραβρεθεί στις ίδιες εκδηλώσεις με την Καμίλα (δεν είχε πάει καν στα 50ά γενέθλια του Καρόλου το 1998) δέχθηκε να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο μαζί της, σε μια γιορτή για τον τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top