Έτσι ανέβηκε στον θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ

Η ιστορία του τραυλού πατέρα της «Λίλιμπετ» Βασιλιά Γεωργίου Στ' 

Πέθανε στα 96 της η βασίλισσα Ελισάβετ - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα Πέμπτη 8/9/2022 και σε ηλικία 96 ετών η Βρετανή μονάρχης βασίλισσα Ελισάβετ.

βασιλισσα ελισάβετ

Ο θάνατός της έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά της, ενώ έχει προκαλέσει συγκίνηση σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

Η μακροβιότερη γυναίκα μονάρχης πέθανε ειρηνικά, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του παλατιού.

Την 70ετή πορεία της στον θρόνο παρακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Το πώς όμως ενθρονίστηκε δε το γνωρίζουν πολλοί και η ιστορία με τον τραυλό πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο Στ’ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ελισάβετ: Πώς ανέβηκε στον θρόνο της Μ. Βρετανίας και η ιστορία του τραυλού πατέρα της βασιλιά Γεωργίου Στ'

Την ενδιαφέρουσα ιστορία του Βασιλιά Γεωργίου Στ' την είδαμε στην αριστουργηματική ταινία «Ο Λόγος του Βασιλιά». Σε αυτήν φαίνεται το πρόβλημα που είχε στην ομιλία του, καθώς ήταν τραυλός.

Ο Βασιλιάς Γεώργιος Στ, που στις 15 Φεβρουαρίου και πριν από 70 χρόνια κηδεύτηκε στο κάστρο Ουίνδσορ, γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1895 και έφυγε από τη ζωή στις 6 Φεβρουαρίου. Γεννήθηκε στο Σάνριγκραμ της Αγγλίας και ήταν γιος του δούκα του Γιορκ, και μετέπειτα βασιλιά Γεωργίου Ε΄, και της δούκισσας του Γιορκ, Μαίρη του Τεκ. 

Το σκάνδαλο του αδερφού του τον έφερε κοντά στον θρόνο

Στις 11 Δεκεμβρίου του 1936 ο αδερφός του, Εδουάρδος Η΄, παραιτήθηκε από τον θρόνο εξαιτίας ενός σκανδάλου, με αποτέλεσμα ο πρίγκιπας Αλβέρτος να τον διαδεχθεί ως Γεώργιος ΣΤ΄. Η στέψη πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου του 1937. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του η Μεγάλη Βρετανία αντιμετώπισε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ενθρόνιση του Βασιλιά Γεωργίου Στ' 

Η ενθρόνιση του Βασιλιά Γεωργίου Στ'

Νυμφεύτηκε το 1923 την Ελισάβετ Μπόους-Λάιον και απέκτησε δύο παιδιά: την Ελισάβετ Β΄ και την Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, Κόμισσα του Σνόουντον.

Γεώργιος ο ΣΤ’: Τα προβλήματα που είχε στην ομιλία και πώς το αντιμετώπισε

Ο Γεώργιος ο ΣΤ’ αντιμετώπιζε πρόβλημα στην ομιλία του, αφού τραύλιζε. Αυτό αποτελούσε εμπόδιο για αυτόν, καθώς λόγω της ιδιότητας του έπρεπε συχνά να εκφωνεί λόγους μπροστά στο κοινό. Βασίλεψε στην Μεγάλη Βρετανία μία δύσκολη εποχή, αυτή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και χρειάστηκε να απαγγείλλει πολλούς εμψυχωτικούς λόγους στο λαό, που μεταδίδονταν μάλιστα ζωντανά από το ραδιόφωνο. 

Ο Βασιλιάς Γεώργιος ο ΣΤ’ με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του

Ο Βασιλιάς Γεώργιος ο ΣΤ’ με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του

Τελικά, με την ώθηση της γυναίκας του, Βασίλισσας Ελισάβετ (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ) θα επισκεφτεί έναν ιατρό που ειδικεύεται σε τέτοια προβλήματα, τον Λάιονελ Λογκ. Ο ειδικός αυτός, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Βασιλιά θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους φόβους του, οι οποίοι του δημιούργησαν το πρόβλημα ομιλίας. Έτσι, όταν ο αδερφός του, Εδουάρδος ο 8ος (Γκάι Πίρς), ο οποίος έχει διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία μετά το θάνατό του, υποβάλει την παραίτηση του, ο Γεώργιος θα αναλάβει τα καθήκοντα του Βασιλιά. 

Στην ιστορία έμεινε ως ένας από τους πιο αγαπητούς βασιλείς της χώρας ενώ χαρακτηρίστηκε ως ένας ήσυχος μονάρχης, αλλά συνάμα διστακτικός.

Πέθανε στον ύπνο του - Η κόρη του Ελισάβετ στέφεται βασίλισσα

«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: Το πρωτόκολλο για τον θάνατο της Ελισάβετ

Το  1951 η υγεία του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ είχε επιδεινωθεί και η κόρη του Ελισάβετ συχνά τον αντικαθιστούσε σε δημόσιες εκδηλώσεις. Στις αρχές του 1952 η Ελισάβετ και ο Φίλιππος σχεδίαζαν περιοδεία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 και ενώ βρίσκονταν στην Κένυα, διαδόθηκε η είδηση για τον θάνατο του Βασιλιά. Ο Φίλιππος ήταν αυτός που μετέδωσε τα νέα στη νέα βασίλισσα. 

Η ενθρόνιση της Βασίλισσα Ελισάβετ

Η ενθρόνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Μάρτιν Τσάρτερις της ζήτησε να επιλέξει όνομα για τη βασιλεία της, όμως εκείνη επέλεξε να κρατήσει το όνομα Ελισάβετ. Λίγο αργότερα, σε ηλικία 25 ετών ανακηρύχτηκε βασίλισσα, ενώ πλέον η επίσημη κατοικία της θα ήταν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ελισάβετ: 70 χρόνια στον θρόνο- «Δέχομαι την Καμίλα για βασίλισσα»

Nα σημειωθεί ότι σε μήνυμά της, η βασίλισσα Ελισάβετ για την 70ή επέτειο της βασιλείας της, είπε ότι ήταν «ειλικρινής επιθυμία της να αποκτήσει η Καμίλα αυτόν τον τίτλο».

Σημειώνεται ότι υπήρχαν προτάσεις πως η Καμίλα θα ήταν «πριγκίπισσα». Όμως στο πλατινένιο μήνυμά της για το Ιωβηλαίο, η Ελισάβετ είπε: «Όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα θα πρέπει να γίνει η βασίλισσα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top