Συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον πρίγκιπά της

Το γράμμα που άφησε πάνω στο φέρετρό του

Με σκυμμένο το κεφάλι παρακολούθησε την κηδεία του αγαπημένου της συζύγου η Βασίλισσα Ελισάβετ. Video Reuters

Συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον επί 73 χρόνια σύζυγό της, τον άνθρωπο που όπως είχε πει η ίδια ήταν η «δύναμη» και το «στήριγμά» της. Ο πρίγκιπας Φίλιππος επί περισσότερες από επτά δεκαετίες υποστήριξε αδιαλείπτως τη Βασίλισσα Ελισάβετ και υπηρέτησε το στέμμα.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το τελευταίο αντίο στον σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η Ελισάβετ, ντυμένη στα μαύρα και φορώντας λευκή και μαύρη μάσκα, παρακολούθησε μόνη της την τελετή στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ, μακριά από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κηδεία Φιλίππου: Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον πατέρα του ο Κάρολος

κηδεία Φιλίππου - Ελισάβετ

Συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του Φιλίππου. Στιγμιότυπο από βίντεο του Reuters

βασίλισσα Ελισάβετ κηδεία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο έρωτας με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και οι απιστίες

Με σκυμμένο το κεφάλι παρακολούθησε την τελετή της κηδείας που ξεκίνησε με τον Πρωθιερέα του Ουίνδσορ να αποτίει φόρο τιμής στην «ακλόνητη πίστη» του πρίγκιπα Φίλιππου προς τη βασίλισσα, το θάρρος και το ψυχικό του σθένος, ενώ ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έδωσε τις ευλογίες του κατά την ολοκλήρωση της λιτής τελετής.

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Αντίο» στον Φίλιππο με μία φωτογραφία

Στη συνέχεια, το φέρετρο κατέβηκε στην Βασιλική Κρύπτη, υπό τους θρηνητικούς ήχους της γκάιντας του Βασιλικού Συντάγματος. Εκεί θα παραμείνει μέχρι τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και κατόπιν θα μεταφερθεί για να ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλον. Σύμφωνα με την Daily Mail, η βασίλισσα άφησε πάνω στο φέρετρο του αγαπημένου της ένα γράμμα, αποχαιρετώντας τον για τελευταία φορά. 

κηδεία Φίλιππος ναός

Πρίγκιπας Φίλιππος: Όσα έγιναν στην κηδεία του

Το φέρετρο του Πρίγκιπα Φιλίππου ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του Δούκα του Εδιμβούργου, αποτελούμενη από την ελληνική σημαία, τις μαύρες και άσπρες ρίγες της οικογένειας Μάουντμπάτεν, το κάστρο του Εδιμβούργου και τον θυρεό του Οίκου της Δανίας.

κηδεία Φίλιππου φέρετρο

Ήταν στολισμένο με το μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα, κρίνα και γιασεμί που τοποθέτησε η Βασίλισσα. Μαζί και το ναυτικό του πηλήκιο και το σπαθί του. Τοποθετήθηκε στην πράσινη στρατιωτική  Land Rover και συνοδεύθηκε από το κάστρο του Γουίνδσορ μέχρι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου από την πομπή μελών της οικογένειάς του με επικεφαλής τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα. Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε το φέρετρο με  την βασιλική Bentley.

Ελισάβετ

κηδεία Φίλιππος πομπή

Η πομπή συνοδεύτηκε από τους ήχους της μπάντας των Γρεναδιέρων Φρουρών, των οποίων ο πρίγκιπας Φίλιππος υπήρξε επί 42 χρόνια συνταγματάρχης, προς τιμήν του στρατιωτικού του παρελθόντιος  για το οποίο ήταν πολύ υπερήφανος. Ο δούκας του Εδιμβούργου  πολέμησε με το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. 

κηδεία Φίλιππος φωτογραφία

Σημειώνεται πως αν και είχαν προηγηθεί εκκλήσεις για να μη συγκεντρωθεί πλήθος κατά την διάρκεια της τελετής εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, πολλοί ήταν οι πολίτες που προσήλθαν με λουλούδια στα χέρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top