Εμβόλιο: Η Γερμανία προγραμματίζει τον εμβολιασμό παιδιών από τον Ιούνιο

Αναμένει τα αποτελέσματα του ΕΜΑ για το εμβόλιο Biontech/Pfizer στους νέους

Η Γερμανία σχεδιάζει να εμβολιάσει τα παιδιά άνω των 12 ετών μέσα στον Ιούνιο. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Η Γερμανία σχεδιάζει εκστρατεία εμβολιασμού για τα παιδιά μέσα στο καλοκαίρι, αναμένοντας τις επίσημες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τον εμβολιασμό των παιδιών, αφού η χορήγηση των εμβολίων από την ηλικία των 12 ετών δεν έχει ακόμη εγκριθεί.

ΕΜΑ: Τέλος Μαΐου η γνωμοδότηση για το εμβόλιο Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει ήδη μια εκστρατεία εμβολιασμού για το καλοκαίρι, η προθυμία εμβολιασμού έχει ήδη διερευνηθεί και η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει περίπου 6,4 εκατομμύρια δόσεις για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων ήδη από τις 7 Ιουνίου, με την προϋπόθεση ότι ο ΕΜΑ θα εγκρίνει το εμβόλιο των Biontech/Pfizer για τους νέους.

Εμβολιασμός:«Όσοι δεν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους παίρνουν μεγάλο ρίσκο»

Αυτό προκύπτει από ένα έγγραφο του υπουργείου Υγείας για τη σύνοδο της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων με θέμα τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel. Το σχέδιο είναι να γίνει εμβολιασμός παιδιών από την ηλικία των 12 ετών τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Κικίλιας: Πιθανός ο εμβολιασμός των παιδιών πριν τη νέα σχολική χρονιά

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, ο αριθμός των παιδιών και νέων ηλικίας 12 έως 18 ετών στη Γερμανία ανέρχεται σε 5,3 εκατομμύρια. Το υπουργείο Υγείας αναμένει ετοιμότητα εμβολιασμού 60%, κατά συνέπεια, πρέπει να είναι διαθέσιμα για τον πρώτο και δεύτερο εμβολιασμό περίπου 6,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ο εμβολιασμός προγραμματίζεται με την επιφύλαξη ότι ούτε το εμβόλιο των εταιρειών Biontech/Pfizer έχει εγκριθεί από τον EΜΑ για τους νέους, ούτε η γερμανική Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) έχει εκδώσει μέχρι τώρα σύσταση για τον εμβολιασμό τους.

Δεν είναι επίσης ακόμη σαφές ποια χρονική απόσταση μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολιασμού θα προτείνουν οι ειδικοί της Stiko για τους νέους. 

Στις αρχές της εβδομάδας πάντως, η Stiko είχε ήδη επικρίνει τον γενικό εμβολιασμό για τις ηλικίες μεταξύ 12 και 16 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top