Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών

Η αποτελεσματικότητά του φτάνει στο 93% από την πρώτη δόση

Moderna

Υψηλή αποτελεσματικότητα στους εφήβους 12-17 ετών έχει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της εταιρίας βιοτεχνολογίας Moderna, σύμφωνα με τα πλήρη αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρία.

Η Moderna θα καταθέσει αίτηση για άδεια χρήσης του εμβολίου της σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα στις αρχές του Ιουνίου στις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι το άλλο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, των Pfizer/BioNTech, έχει ήδη λάβει άδεια για την χορήγησή του στους εφήβους σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ.

Έρχονται εμβολιασμοί και για παιδιά άνω των 16 ετών

 

Moderna παιδιά

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna στα παιδιά 12-17 ετών σύμφωνα με την εταιρία. ap images

Η μελέτη της Moderna περιέλαβε περισσότερους των 3.700 συμμετεχόντων ηλικίας 12 έως 17 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα δύο τρία των οποίων έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο placebo.

«Έπειτα από τη χορήγηση δύο δόσεων, κανένα κρούσμα Covid-19 δεν εντοπίσθηκε στην ομάδα του εμβολίου... έναντι 4 περιστατικών στην ομάδα του placebo, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Μετά από την χορήγηση μίας δόσης διαπιστώθηκε αποτελεσματικότητα 93%, διευκρίνισε η εταιρεία.

Το εμβόλιο ήταν γενικά καλά ανεκτό και καμία ανησυχία σε σχέση με την ασφάλειά του δεν έχει εντοπισθεί μέχρι στιγμής, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση. Οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν ήταν οι ίδιες που παρατηρήθηκαν και στους ενηλίκους {πόνος στο σημείο της ένεσης, εξάντληση, ρίγη...).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top