Κικίλιας: Πιθανός ο εμβολιασμός των παιδιών πριν τη νέα σχολική χρονιά

«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών»

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, άφησε ο Βασίλης Κικίλιας, εφόσον ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει τα εμβόλια για τις ηλικίες αυτές.

«Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Open.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Astrazeneca και το ερώτημα γιατί δεν γίνεται - μετά τα περιστατικά θρομβώσεων - σε ηλικίες άνω των 50ετών, ο κ Κικίλιας απάντησε ότι με το θέμα ασχολείται αποκλειστικά η επιστημονική επιτροπή και η πολιτική ηγεσία δεν παρεμβαίνει.

Εμβολιασμός: Όλες οι νέες οδηγίες μετά τα πέντε περιστατικά θρομβώσεων

Ο υπουργός Υγείας είπε πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει προαγοράσει 30 εκατ. εμβόλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που είναι μονοδοσικό και μπορούν να εμβολιαστούν γρήγορα τα νησιά, καθώς «επιθυμούμε να υπάρχει προστασία κατά την τουριστική περίοδο».

Κικίλιας: Ανοίγει 29/5 η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για 30-34 ετών

«Στόχος είναι να μπορούν να κάνουν όλοι οι άνω των 18 ετών το εμβόλιο. Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχει γίνει αυτό», σημείωσε.

«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών»

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε φτάσει στο 70% τον εμβολιασμό του πληθυσμού και η χώρα θα χτίσει το τείχος ανοσίας.

Θρομβώσεις Κρήτη: «Δεν ήταν προβληματική η παρτίδα AstraZeneca»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πέναλτι σε όσους ακυρώνουν ραντεβού, στο οποίο αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως η αναστολή για ένα μήνα, σε όσους άλλαζαν ραντεβού για εμβολιασμό, έγινε 15 ημέρες.

Για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, είπε ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο παραμένει στο τραπέζι και εξακολουθεί να συζητείται, αλλά «οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ουδέτερο χρόνο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top