Κικίλιας: Ανοίγει 29/5 η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για 30-34 ετών 

Όχι μόνο με AstraZeneca όπως είχε αποφασισθεί αρχικά

Ανοίγει στις 29 Μαΐου η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-34, ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας Covid-19. Για τις συγκεκριμένες ηλικίες είχε αποφασισθεί αρχικά ο εμβολιασμός να γίνεται μόνο με το AstraZeneca αλλά θα μπορούν πλέον να εμβολιάζονται και με τα διαθέσιμα εμβόλια, Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson. 

Εμβολιασμός και θρομβώσεις: Τι απάντησε ο Κικίλιας για τα τρία περιστατικά

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε σήμερα για τους 35-39 ετών, δίνοντάς τους την δυνατότητα εμβολιασμού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια και όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός έχουν κλειστεί 102.000 ραντεβού που αντιστοιχούν σε 51.000 πολίτες. Όπως ανέφερε σήμερα ο αριθμός θα ξεπεράσει τα 5, 2 εκατ. εμβολιασμών.

AstraZeneca: Τι λέει ο ΕΟΦ για τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο 7ήμερος μέσος όρος είναι 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες. 


AstraZeneca: Τι θα γίνει με τη 2η δόση - Τελείωσε η συνεδρίαση των ειδικών


Τα ενεργά κρούσματα είναι 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top