Κύπρος: Σε καραντίνα 14 ημερών οι ταξιδιώτες από τη M. Βρετανία

Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ 72 ωρών

αεροδρόμιο

Παρόμοιο μέτρο με αυτό της Ελλάδας θα εφαρμόσει η Κύπρος στους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από τη Μ.Βρετανία. Έτσι σε καραντίνα θα μπαίνουν από τη Δευτέρα οι επιβάτες που θα φτάνουν στα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Πάφου.

Σε καραντίνα 7 ημερών όσοι έρχονται στην Ελλάδα από τη Βρετανία

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, «μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του ιού SARS-CoV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, για προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα, οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, οφείλουν να παραμένουν σε αυτό-περιορισμό για περίοδο 14 ημερών ή για περίοδο 10 ημερών, νοουμένου ότι υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα.

Νοείται ότι κατά την περίοδο του αυτό-περιορισμού, εάν εκδηλωθούν συμπτώματα, θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τον Προσωπικό Ιατρό για ιατρική καθοδήγηση. Η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, 21 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 π.μ..

Μετάλλαξη του ιού: Αυτές οι χώρες αναστέλλουν τις πτήσεις από τη Βρετανία

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι συμπληρωματικό στο μέτρο που είναι ήδη σε ισχύ για την προσκόμιση αρνητικού πιστοποιητικού μοριακής εξέτασης (PCR test) 72 ωρών, ενώ συνεχίζεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών στα αεροδρόμια. Τα δεδομένα αξιολογούνται από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, και οποιεσδήποτε νεότερες εισηγήσεις πιθανόν προκύψουν, θα ανακοινωθούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top