CEO Pfizer: «Δεν είναι σίγουρο αν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του ιού»

Τι είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά στο NBC για τη διανομή και χορήγησή του

Δείτε ρεπορτάζ για το εμβόλιο της Pfizer/ Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star 19/11/20

«Δεν είναι σίγουρο αν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του κορωνοϊού» δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στον οικοδεσπότη της εκπομπής Dateline του NBC, Λέστερ Χολτ, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».

Μπουρλά: Δύο κέντρα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη με 600 νέες θέσεις εργασίας

Στην ειδική εκπομπή με τίτλο «Αγώνας για το εμβόλιο», ο πρόεδρος της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας είπε ότι η αρχική διάθεση εμβολίων θα μπορούσε να γίνει γρήγορα. «Εάν η Pfizer λάβει έγκριση, διαθέτει ένα δίκτυο εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων μονωμένων κουτιών, ώστε να διατηρηθούν οι δόσεις των εμβολίων στην κατάλληλη θερμοκρασία και να μπορέσουν να αποσταλούν σε οποιοδήποτε μέρος των ΗΠΑ, εντός 24 ωρών» εξήγησε. 

Εμβόλιο Pfizer: Η διανομή του θα ξεκινήσει λίγες ώρες μετά την έγκριση

Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι ερευνητές και οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να εμβολιάσουν γρήγορα τους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές που έλαβαν δόσεις εικονικού φαρμάκου, ιδέα που, όπως είπε, διερευνά η Pfizer από τον περασμένο μήνα. «Είναι ένα ηθικό δίλημμα και υποχρέωση, νομίζω, ότι πρέπει να το παρέχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε.

Στην εκπομπή συμμετείχαν κι άλλοι εκπρόσωποι από φαρμακοβιομηχανίες που αγωνίζονται για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Τα στελέχη δήλωσαν ότι πολλοί παράγοντες συνέβαλαν στο να καταστούν δυνατά τα υποψήφια εμβόλια στο χρονοδιάγραμμα που δεν είχαν φανταστεί ποτέ. Συγκεκριμένα, ανέφεραν την προθυμία των κυβερνήσεων να αγοράσουν δόσεις υποψηφίων εμβολίων που δεν είχαν ακόμη εγκριθεί, κάτι το οποίο επιτάχυνε την κατασκευή τους.

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Επείγουσα έγκριση ζητά η Pfizer

Τον Νοέμβριο, η Pfizer ανακοίνωσε ότι το υποψήφιο εμβόλιο της είχε αποδειχθεί ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 και υπέβαλε αίτηση για άδεια έκτακτης έγκρισης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer αυτήν την εβδομάδα, με τον πρώτο γύρο εμβολιασμών να αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Βρετανία: Ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer - Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός

Αν και το εμβόλιο της Pfizer έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, ερωτήματα δημιουργούνται σχετικά με τη διανομή και τη χορήγηση του, καθώς πρέπει να παραδίδεται και να αποθηκεύεται σε ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top