Μπουρλά: Δύο κέντρα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη με 600 νέες θέσεις εργασίας

Tι είπαν με τον Πρωθυπουργό στο 31ο Greek Economic Summit

Το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Σε ανοιχτή συζήτηση στο 31ο Greek Economic Summit, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.,  συμμετείχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Eπικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα CEO της Pfizer για το εμβόλιο

Στο πλαίσιο της συζήτησης, μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού γνωστοποίησε την πρόθεση της Pfizer να επενδύσει στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Μπουρλά, η εταιρία του θα δουλέψει στο μέλλον στην ανάπτυξη των ψηφιακών της υποδομών και επέλεξε τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δημιουργήσει έναν από τους κόμβους της. Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρά την πανδημία, έως το τέλος του έτους θα εργάζονται στη Θεσσαλονίκη 200 άνθρωποι.

Ο Θεσσαλονικιός CEO της Pfizer επεσήμανε ότι το 15 - 20% των αιτήσεων που δέχθηκε η εταιρία για τις θέσεις εργασίας, προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης.

Ακόμη, πιο ευχάριστη ήταν η αποκάλυψη του βέβαια, ότι στον σχεδιασμό της Pfizer περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία με 350 νέες θέσεις εργασίας. Έτσι, συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται αρχικά 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί, όπως είπε. 

«Tα κράτη να μην άρουν εντελώς τους περιορισμούς κατά την διάρκεια των εμβολιασμών»

Τέλος, ο Άλμπερτ Μπουρλά συνέστησε τα κράτη να διανείμουν γρήγορα το εμβόλιο και να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς από υγειονομικούς και ευπαθείς. Εκτίμησε ότι ο εμβολιασμός ενός μικρού κομματιού του πληθυσμού θα έχει δραστική επίπτωση στην πανδημία. Συνέστησε ακόμη τα κράτη να μην άρουν εντελώς τους περιορισμούς κατά την διάρκεια των εμβολιασμών, αλλά να χρησιμοποιήσουν και τα εμβόλια ως ένα μέτρο προστασίας. 

Κατέληξε λέγοντας ότι προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγή γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση κι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα μόνο στις κεντρικές εγκαταστάσεις. Έτσι, απέκλεισε το ενδεχόμενο της δημιουργίας εγκαταστάσεων για παραγωγή εμβολίου στην Ελλάδα.

Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα

«Η πανδημία είναι δραματικός καταλύτης αλλαγών. Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το δεύτερο κύμα, αλλά προχωράμε με επιθετικό τρόπο στις μεταρρυθμίσεις που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να χάνουμε χρόνο», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία. Το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top