Εμβόλιο Pfizer: Η διανομή του θα ξεκινήσει λίγες ώρες μετά την έγκριση

Τι δήλωσε ο CEO της εταιρείας Αλβέρτος Μπουρλά

Δείτε το ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Έτοιμη δηλώνει η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, μέσω του Aλβέρτου Μπουρλά, να ξεκινήσει αμέσως τη διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό, μόλις λίγες ώρες αφότου λάβει και την επίσημη έγκριση.

Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια στην ανοσία της αγέλης;

Ο επικεφαλής της εταιρείας Αλβέρτος Μπουρλά, ο οποίος μίλησε στο δίκτυο Sky News, είπε ότι η Pfizer θα κάνει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο ώστε να δοθεί άδεια, «πολύ, πολύ σύντομα». Οι πρώτες 20.000.000 δόσεις είναι ήδη έτοιμες.

Μόλις χθες εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι τα εμβόλια της εταιρείας Pfizer έχουν αποτελεσματικότητα 95% και θα στέλνονται στις χώρες μόλις λάβουν άμεση έγκριση από τις υγειονομικές αρχές. Το γεγονός αυτό το χαρακτήρισε «υπέροχη στιγμή για την επιστήμη αλλά, το πιο σημαντικό, για την ανθρωπότητα». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι την ημέρα που του είπαν για την επιτυχία του εμβολίου, ήταν «η πιο λαμπρή μέρα της ζωής μου».

Εμβόλιο Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Ωστόσο, αναφέρθηκε στην υπομονή που θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες, καθώς η ζήτηση θα ξεπεράσει, όπως είπε, την προσφορά. «Το φως είναι πραγματικό υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ. Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι πολύ διαφορετικό», καταλήγει.

Να θυμίσουμε ότι η χώρα μας εκτός από την φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, έχει υπογράψει για αγορά εμβολίων και με τις AstraZeneca, την Johnson & Johnson, τη Sanofi, ενώ διαπραγματεύεται και με τη Moderna.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top