Εμβόλιο Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Δεν παρουσιάζει παρενέργειες - Τι έδειξε η τελική ανάλυση

 H Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους είναι στο 95%, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελικής ανάλυσης από την κλινική δοκιμή στη Φάση 3. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο δεν παρουσιάζει προβλήματα ασφάλειας και μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και σε ηλικιωμένους, χωρίς παρενέργειες. 

Κορωνοϊός: To εμβόλιο της Pfizer είναι «κατά 90% αποτελεσματικό»

Yπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, τα πρώτα χαρμόσυνα νέα για το εμβόλιο κατά της Covid-19 είχαν έρθει από την Pfizer και την Biontech όταν τα δύο εργαστήρια ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο είνα αποτελεσματικό κατά 90%, μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσο της τρίτης φάσης. 

Στην τελική ανάλυση της φάσης 3, η εταιρία ερεύνησε 170 περιπτώσεις εθελοντών με Covid-19, που συμμετείχαν στη δοκιμή. Oι 162 έλαβαν εικονικό φάρμακο ή απλές αλατούχες λήψεις και στους άλλους οκτώ χορηγήθηκε το πραγματικό εμβόλιο, σύμφωνα με το CNN. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματικότητα του 95%, δήλωσε η Pfizer.

«Η αποτελεσματικότητα ήταν συνεπής σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία ηλικίας, φυλής και εθνικότητας. Η παρατηρούμενη αποτελεσματικότητα σε ενήλικες άνω των 65 ετών ήταν πάνω από 94%», δήλωσε Pfizer και η γερμανική BioNTech σε κοινή τους δήλωση.

Στο 94,5% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna

H δεύτερη αμερικανική εταιρία με εξαιρετικά εθαρρυντικές εξελίξεις στην καταπολέμηση της πανδημίας ήταν η Moderna, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φτάνει στο 94,5%.

Ο Θεσσαλονικιός CEO της Pfizer, Aλβέρτος Μπουρλά δήλωσε στο twitter μάλιστα, ενθουσιασμένος με τα καλά νέα από το πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίου της Moderna.

Moderna: Αποτελεσματικό κατά 94,5% το εμβόλιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moderna, το επόμενο βήμα είναι να απευθυνθεί στην αρμόδια αμερικανική ρυθμιστική αρχή, τον FDA, ώστε να ζητήσει και αυτή, όπως και η Pfizer, κατεπείγουσα έγκριση μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top