Βρετανία: Ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer - Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εγκρίνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Το σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 28/11

Έγκριση για χρήση στη Βρετανία έλαβε σήμερα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των εταιριών Pfizer και BioNTech. Η χορήγησή του εμβολίου που έχει αποτελεσματικότητα 95% θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα. 

Κορωνοϊός: Η Βρετανία εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer την επόμενη εβδομάδα

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα.

«Φανταστικό» χαρακτήρισε το γεγονός ο Βρετανός πρωθυπουργός. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τζόνσον επεσήμανε ότι «η προστασία από τα εμβόλια τελικά θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να θέσουμε ξανά σε κίνηση την οικονομία». Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα για να μιλήσει για τα εμβόλια κατά της covid-19.

Εμβόλια κορωνοϊού: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την έγκριση από τον ΕΜΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται η πρώτη χώρα της Δύσης που εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Μετά την έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες. Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και την προσεχή Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Guardian, τα νοσοκομεία στην Αγγλία έλαβαν ήδη εντολή να ετοιμάζονται για παραλαβές περίπου στις 7 με 9 Δεκεμβρίου. Το προσωπικό θα εμβολιαστεί πρώτο.

Εμβόλιο Pfizer: Η διανομή του θα ξεκινήσει λίγες ώρες μετά την έγκριση

«Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ σ' αυτή τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.στο Sky News κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα». 

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, το οποίο γίνεται σε δύο δόσεις.

Αν και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι αυτός που θα έδινε την έγκριση στο εμβόλιο ως το τέλος της μετάβασης στο Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της χώρας έχει την εξουσία να εγκρίνει προσωρινά προϊόντα, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης του κοινού.

Άλμπερτ Μπουρλά: «Ιστορική στιγμή στη μάχη κατά της covid-19»

O Έλληνας επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, έκανε λόγο σήμερα για «μια ιστορική στιγμή στη μάχη κατά της covid-19», μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία μαζί με τη γερμανική BioNTech εξασφάλισε έγκριση για χρήση στη Βρετανία. 

«Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου» επεσήμανε ο επικεφαλής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top