Κορωνοϊός: Η Βρετανία εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer την επόμενη εβδομάδα

Πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα της Δύσης που θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας θα δώσουν την έγκριση την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τους Financial Times.

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της Pfizer ίσως εγκριθεί στη Βρετανία σε λίγες ημέρες

Μετά την έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες. Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον Guardian, τα νοσοκομεία στην Αγγλία έλαβαν ήδη εντολή να ετοιμάζονται για παραλαβές μέσα σε περίπου 10 ημέρες, 7 με 9 Δεκέμβρη. Το προσωπικό θα εμβολιαστεί πρώτο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου των δύο δόσεων, το οποίο είναι αποτελεσματικό πάνω από 95%.

Αν και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι αυτός που θα έδινε την έγκριση στο εμβόλιο ως το τέλος της μετάβασης στο Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της χώρας έχει την εξουσία να εγκρίνει προσωρινά προϊόντα, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης του κοινού.

Έγκριση του εμβολίου θα δώσουν και οι ΗΠΑ

Η BioNTech και η Pfizer νωρίτερα αυτό τον μήνα υπέβαλαν δεδομένα από την τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 43.000 άτομα, στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: H Ευρωπαϊκή Ενωση υπέγραψε συμφωνία με τη Pfizer

Μια έκτακτη έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ Θα μπορούσε να έρθει το συντομότερο στις 8-10 Δεκεμβρίου, με αποστολές σε όλη την χώρα να ξεκινούν εντός 24 ωρών από την ανακοίνωση σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top