Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό:Τα κρούσματα ξεπέρασαν αυτά του SARS

Ύποπτο περιστατικό και στην Κύπρο

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι συμβαίνει με τους τρεις Έλληνες που είναι σε καραντίνα στην Κίνα 

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει ο κοροναϊός, τα κρούσματα του οποίου ξεπέρασαν εκείνα του SARS (Σύνδτομο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας).

Οι αριθμοί «μιλάνε» από μόνοι τους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το BBC, τα κρούσματα της επιδημίας του SARS το 2003 ήταν 8.100 μέσα σε 8 μήνες. Αντιθέτως του κοροναϊού είναι σχεδόν 10.000 μόλις σε ένα μήνα.

Κορονaϊός: Τρεις Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Κίνα–Προσπάθειες επαναπατρισμού

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό φτάνει τους 213 (όλοι στην Κίνα) ενώ ο SARS είχε κοστίσει τη ζωή σε 774 ανθρώπους.

Να σημειωθεί ακόμα πως πάνω από 100 κρούσματα έχουν καταγραφεί εκτός Κίνας, σε 22 χώρες. .

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ , ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που έχει γίνει γνωστός. 

Βασισμένοι σε μαθηματικά μοντέλα, ειδικοί υποστηρίζουν πως πάνω από 75.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην κινεζική πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση. 

Οι περισσότερες περιπτώσεις κρουσμάτων σχτίζονται με ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί το Ουχάν.

Κοροναϊός: Άνθρωποι πεθαίνουν στον δρόμο στην Ουχάν

Σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, οι ασθενείς έχουν επηρεαστεί από εκείνους που γενικά έχουν ταξιδέψει στην Κίνα.

Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού στην Κύπρο

Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε στην Κύπρο και αφορά Κινέζο πολίτη, που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για «ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο».

Κοροναϊός: O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Ο Κινέζος πολίτης είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες και παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κοροναϊού.

«Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α», σημειώνεται.

Με σκοπό να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού τις επόμενες μέρες, προστίθεται, ο ασθενής θα κρατηθεί για νοσηλεία.

Το Υπουργείο Υγείας, καταλήγει η ανακοίνωση, θα τηρεί ενήμερους τους πολίτες για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Κοροναϊός: Από τις νυχτερίδες η μετάδοση του ιού–Πρώτο κρούσμα στον Καναδά

Air France και KLM αναστέλλουν τις πτήσεις για Κίνα

Την αναστολή όλων των πτήσεων της Air France και της KLM από και προς την Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο όμιλος Air France-KLM.

«Η υγεία και η ασφάλεια των 85.000 υπαλλήλων μας και των 100 εκατομμυρίων πελατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς», δήλωσε ο Benjamin Smith, διευθύνων σύμβουλος της Air France KLM Group.

«Είμαι υπερήφανος για τον επαγγελματισμό των εργαζομένων μας στην Ευρώπη, στην Κίνα και στο εξωτερικό και την αδιάλειπτη αφοσίωσή τους στο να εξασφαλίσουν την δυνατότητα επιστροφής των ιπταμένων και μη συναδέλφων τους, καθώς και των πελατών μας στην βάση τους και στις οικογένειές τους.

Τι είναι ο νέος κοροναϊός και ποια τα συμπτώματα του

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας, την China Eastern» συμπλήρωσε.
Από τις 30 Ιανουαρίου, η Air France πραγματοποιεί ειδικές πτήσεις προς και από τη Σαγκάη και το Πεκίνο, με πληρώματα που πετούν εθελοντικά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η επιστροφή εργαζομένων και πελατών στο Παρίσι.

Οι πτήσεις της KLM από το 'Αμστερνταμ, ως τις 2 Φεβρουαρίου, θα δώσουν την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό και πελάτες να επιστρέψουν στο 'Αμστερνταμ από το Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Γερμανία: Καταγράφηκε και 7ο κρούσμα

Το υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας επιβεβαίωσε απόψε ότι εντοπίστηκε και έβδομο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Γερμανία και ότι πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Webasto. Από τον ιό έχουν ασθενήσει άλλοι πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής καθώς και το παιδί του ενός από αυτούς.

«Επομένως, αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά γνωστά κρούσματα του κοροναϊού στη Βαυαρία», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι για τον έβδομο ασθενή θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα αύριο, Σάββατο.

Άλλος ένας εργαζόμενος της Webasto, ένας Κινέζος που βρίσκεται στη Σαγκάη, έχει βρεθεί θετικός στον κοροναϊό.
Σύμφωνα με την εταιρεία οι επτά υπάλληλοι (πέντε Γερμανοί και δύο Κινέζοι) συμμετείχαν σε διάφορες πολύωρες συνεδριάσεις στην έδρα της Webasto στο Στόκντορφ της Βαυαρίας. Η έδρα της εταιρείας θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Δευτέρα.

Η Webasto έχει 11 εργοστάσια την Κίνα, μεταξύ των οποίων και ένα στην Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας. Έχει απαγορεύσει στους εργαζόμενούς της τα ταξίδια από και προς την Κίνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top