Κοροναϊός: Εγκλωβισμένοι Έλληνες στην Ουχάν – Στους 170 οι νεκροί

Νέα κρούσματα σε Φινλανδία, Γαλλία, Ιαπωνία

Τουλάχιστον τρεις Έλληνες, μία γυναίκα και δύο άνδρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του φονικού κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή έως τώρα σε 170 ανθρώπους. 

Τι είναι ο νέος κοροναϊός και ποια τα συμπτώματα του

Οι τρεις Έλληνες αναζητούν τρόπους να φύγουν από την αποκλεισμένη πόλη, αλλά αυτό είναι αδύνατον λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί. 

Κοροναϊός: «Θα τα καταφέρουμε» τραγουδούν οι κάτοικοι της Ουχάν

Ένας από αυτούς μίλησε στον Alpha, περιγράφοντας μια έρημη πόλη, όπου η ενημέρωση για όποιον δε μιλά κινεζικά είναι εξαιρετικά δύσκολη. 

Κοροναϊός: Ξεκινά ο επαναπατρισμός των Ευρωπαίων που βρίσκονται στην Ούχαν

«Ο κόσμος δεν μπορεί να φύγει, δεν υπάρχουν τρένα, οι δρόμοι είναι άδειοι. Πρόκειται για μία άδεια πόλη. Ήμουν για αναψυχή και εργασία, παράλληλα. Και δυστυχώς μπλέχτηκα εδώ. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής φορούν μάσκες και πλένουν τα χέρια τους. Η ενημέρωση είναι δύσκολη, γιατί δεν μιλάω καλά κινεζικά, ενώ οι αρχές δεν μιλούν αγγλικά», τόνισε.

Κοροναϊός: Πώς ξεκίνησε η μετάδοση στη Γερμανία

Στους 170 οι νεκροί από τον κοροναϊό

Εντωμεταξύ ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό κοροναϊό έχει φτάσει τους 170, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν τα 7.711.

Κοροναϊός: 132 νεκροί- Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Αραβικά Εμιράτα

Σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν κι άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα, τα οποία εξετάζονται, την ώρα που η εξάπλωση του ιού παίρνει δραματικές διαστάσεις.

Κίνα: Έχτισαν σε έξι μόλις μέρες ολόκληρο νοσοκομείο για τον κοροναϊό!

Κλείνει τα γραφεία της η Google

Η Google αποφάσισε να κλείσει τα γραφεία της στην Κίνα, ακολουθώντας τα βήματα των McDonalds, τηςIKEA και της Uniclo.

Κοροναϊός: Από τις νυχτερίδες η μετάδοση του ιού–Πρώτο κρούσμα στον Καναδά

Αναβολή και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Μετά τα σχολεία, η Κίνα ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, λόγω του κοροναϊού. 

Κοροναϊός: «Υψηλή» η απειλή σε διεθνές επίπεδο σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Το ποδόσφαιρο συγκεντρώνει μεγάλες μάζες πληθυσμού και οι αρχές φοβούνται πως αυτό μπορεί να ανεβάσει κι άλλο τον αριθμό των κρουσμάτων. 

Νέα κρούσματα σε Φινλανδία, Γαλλία, Ιαπωνία

Την ίδια ώρα στη Φινλανδία ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού, ενώ στη Γαλλία ανακοινώθηκε πως η κόρη ενός ηλικιωμένου άνδρα που έχει διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό, κόλλησε και νόσησε και αυτή. Έτσι τα κρούσματα στη Γαλλία έχουν φτάσει τα πέντε. 

Στην Ιαπωνία, εντοπίστηκαν άλλα τρία δείγματα, από τους 206 επιβάτες που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν, για να προστεθούν στα οκτώ που ήδη είχαν επιβεβαιωθεί.

Συνεδριάζει εκτάκτως ο ΠΟΥ

Με τα κρούσματα να επεκτείνονται επικίνδυνα πλέον και σε άλλες χώρες του κόσμου, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει εκ νέου σήμερα την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον νέο κοροναϊό.

«Αποφάσισα να συγκαλέσω εκ νέου την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού για τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV) προκειμένου να με ενημερώσει εάν η υφιστάμενη επιδημία συνιστά μια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας», έγραψε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε ένα tweet.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top