Κοροναϊός: Πώς ξεκίνησε η μετάδοση στη Γερμανία

Μέτρα πρόληψης ζητά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων

Κινέζοι επιβάτες σε αεροπορική πτήση

Tην εφαρμογή έγκαιρων και αυστηρών μέτρων πρόληψης και ελέγχου για τον Κορονοϊό ζητά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και κάνει έκκληση, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση.

Κίνα: Έχτισαν σε έξι μόλις μέρες ολόκληρο νοσοκομείο για τον κοροναϊό!

Μάλιστα, τονίζεται ότι «οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να γνωρίζουν και να επαγρυπνούν, ώστε να εντοπίζουν νωρίτερα τις πιθανές περιπτώσεις nCoV και να εφαρμόζουν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων κατά τον χειρισμό των ασθενών».

Προειδοποίηση μετά τα νέα κρούσματα

Η προειδοποίηση έρχεται αφότου οι γερμανικές αρχές υγείας επιβεβαίωσαν τρία νέα κρούσματα. Με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες, το ECDC αναφέρει ότι «η λοίμωξη στη Γερμανία ακολούθησε τη στενή επαφή με μια επισκέπτη από την Κίνα, κατά τη διάρκεια παραμονής της στη Γερμανία, που είχε προηγουμένως δεχθεί επισκέψεις από συγγενείς από την περιοχή Ουχάν».

Κοροναϊός: 132 νεκροί- Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Αραβικά Εμιράτα

«Σε αυτό το στάδιο της συνεχιζόμενης επιδημίας στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα στην Ευρώπη», προειδοποιεί το ECDC.

Ως εκ τούτου, «θα μπορούσε να αναμένεται περιορισμένη τοπική μετάδοση στην Ευρώπη», αναφέρει το κέντρο και τονίζει ότι με τα ως τώρα στοιχεία δεν αλλάζει τη συνολική εικόνα για την Ευρώπη, ούτε μεταβάλλει την εκτίμηση ότι υπάρχει σήμερα μια «μέτρια πιθανότητα εισαγωγής περιπτώσεων κοροναίού στην ΕΕ / ΕΟΧ».

Κοροναϊός: Ξεκινά ο επαναπατρισμός των Ευρωπαίων που βρίσκονται στην Ούχαν

Σημειώνει, όμως, ότι «καθώς όλο και περισσότερες περιπτώσεις αναφέρονται παγκοσμίως, αυτό αυξάνει επίσης την πιθανότητα σποραδικά εισαγόμενων περιπτώσεων στις χώρες της ΕΕ / ΕΟΧ».

Σε σχέση με την κατάσταση στην Κίνα, ο ΕCDC προειδοποιεί ότι «η πηγή της λοίμωξης είναι άγνωστη και θα μπορούσε ακόμα να είναι ενεργή», τονίζοντας ότι η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει επιβεβαιωθεί, αλλά χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την αξιολόγηση του πλήρους εύρους αυτού του τρόπου μετάδοσης και της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο εξαπλώνεται ο ιός.

Επιστροφή των Γερμανών που βρίσκονται στην Ουχάν απαιτεί η γερμανική κυβέρνηση

Την επιστροφή των 90 Γερμανών που βρίσκονται στην περιοχή της Ουχάν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του νέου κινεζικού κοροναϊού, σχεδιάζει για το ερχόμενο Σάββατο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο.

Γερμανία: Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα

Στην αρχή η κινεζική κυβέρνηση διαφωνούσε με το ενδεχόμενο εκκένωσης της Ουχάν από ξένους πολίτες, καθώς θεωρεί ότι έτσι οι Κινέζοι της περιοχής θα αισθανθούν εγκαταλελειμμένοι και αρνήθηκαν ακόμη την προσγείωση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας στην Ουχάν, υπό τον φόβο ότι οι εικόνες θα προκαλέσουν πανικό, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ο ιός είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύεται.

Κοροναϊός: Κρούσμα και στη Γερμανία μετά τη Γαλλία

Για αυτόν τον σκοπό η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με αεροπορική εταιρία, προκειμένου να ναυλωθεί εμπορικό αεροσκάφος, σε περίπτωση κατά την οποία τελικά δεν δοθεί η άδεια στην Πολεμική Αεροπορία, κάτι που ενδέχεται να κάνουν και οι ΗΠΑ.
 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top