Τραμπ για Σολεϊμανί: «Τον σκότωσα για να σταματήσω έναν πόλεμο»

«Θα εξοντώσουμε τους εχθρούς, είμαι προετοιμασμένος για ό,τι χρειαστεί»

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της έντασης στη Μέση Ανατολή

Διάγγελμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που οι ΗΠΑ δολοφόνησαν τον Κασέμ Σολεϊμανί έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Μετά τον θάνατο του υποστράτηγου του Ιράν, που έβαλε «φωτιά» στη Μέση Ανατολή, με πολλούς να κάνουν λόγο για κίνδυνο «πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν, αλλά και για αποσταθεροποίηση της περιοχής, ο πλανητάρχης εξήγησε πως όλα έγιναν για να «σταματήσουμε και όχι για να ξεκινήσουμε τον πόλεμο».

Φόνος Σολεϊμανί: Πώς έγινε η επιχείρηση και ποιες συνέπειες θα έχει

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε στην αρχή του διαγγέλματός του ότι η αεροπορική επιδρομή με μη επανδρωμένο drone στη Βαγδάτη έγινε μετά από δική του εντολή και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο «νούμερο ένα τρομοκράτης στον κόσμο».

Απειλεί ο διάδοχος του Σολεϊμανί: «Θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών»

Ο Τραμπ υποστήριξε πως ο ισχυρός άνδρας του Ιράν σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον Αμερικανών διπλωματών αλλά και στρατιωτικού προσωπικού, αλλά «τον προλάβαμε και τερματίσαμε τα σχέδιά του». Τόνισε ακόμα πως με τις πράξεις του «προκαλούσε αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή τα τελευταία 20 χρόνια», ενώ ανέφερε πως ο Σολεϊμανί είχε ένα αρρωστημένο πάθος με το να σκοτώνει αθώους ανθρώπους.

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη μετά τη δολοφονία του Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη πως «ό,τι έκαναν χθες οι ΗΠΑ έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό. Θα είχαν σωθεί πολλές ζωές», δηλώνοντας πως με τον θάνατο του Σολεϊμανί «τελείωσε η βασιλεία του τρόμου»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε ένα μήνυμα στους απανταχού τρομοκράτες πως «θα σας βρούμε, θα σας εξαλείψουμε και πάντα θα προστατεύουμε όλους τους Αμερικανούς και τους συμμάχους μας».

Ακόμα τους προειδοποίησε πως «έχουμε ταυτοποιήσει πλήρως όλους τους στόχους μας και είμαι έτοιμος και προετοιμασμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί».

Κάνοντας εκτενή αναφορά στον αμερικανικό στρατό και τις δυνατότητές του, τόνισε πως είναι μακράν ο καλύτερος σε όλο τον κόσμο.

Video: Η στιγμή που ρουκέτες των Αμερικανών σκοτώνουν τον Κασέμ Σολεϊμανί

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι «σέβομαι βαθιά τους Ιρανούς πολίτες, είναι αξιοθαύμαστοι, με αξιοσημείωτη κληρονομιά και απεριόριστη δυναμική. Το μέλλον ανήκει στους ανθρώπους του Ιράν που αναζητούν ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία και όχι στους τρομοκράτες».

Τραμπ για Σολεϊμανί: «Σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς Αμερικανούς»

Τέλος, αναφερόμενος στην εξάλειψη του ISIS, την εκτέλεση του χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Μπαγκντάντι, αλλά και τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σολεϊμανί, είπε πως «ο κόσμος είναι ένα ασφαλέστερο μέρος χωρίς αυτά τα τέρατα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top