Απειλεί ο διάδοχος του Σολεϊμανί: «Θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών»

Ρολό κιμά και παγωτό έτρωγε ο Τραμπ ενώ ανακοινωνόταν η δολοφονία

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της έντασης στη Μέση Ανατολή

Ο ταξίαρχος Εσμαϊλ Καανί είναι ο διάδοχος του δολοφονημένου Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σοϊλεμανί, που είχε ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Από τη νέα του θέση ο Καανί απειλεί τις ΗΠΑ πως από εδώ και στο εξής «θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών», με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί με έντονη ανησυχία τα γεγονότα στην περιοχή, φοβούμενη αντίποινα.

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη μετά τη δολοφονία του Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ

Συγκεκριμένα το Ynetnews αναφέρει πως ο διάδοχος του Σολεϊμανί δήλωσε:

Λέμε σε όλους κάντε υπομονή και σύντομα θα δείτε χιλιάδες πτώματα Αμερικανών στρατιωτών σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του ο  Ανώτατος Ηγέτης Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος διόρισε τον Καανί διοικητή της Δύναμης Κουντς των  Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, διεμήνυσε πως «το πρόγραμμα της Δύναμης Κουντς «θα μείνει όπως ακριβώς ήταν επί του προκατόχου του».

Video: Η στιγμή που ρουκέτες των Αμερικανών σκοτώνουν τον Κασέμ Σολεϊεμανί

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι οι ΗΠΑ στέλνουν πάνω από 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, για την ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών θέσεων στην περιοχή μετά τον φόνο από αμερικανική επιδρομή του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Ρολό κιμά και παγωτό έτρωγε ο Τραμπ όταν το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την δολοφονία Σολεϊμανί

Την ίδια στιγμή τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως την ώρα που το Πεντάγωνο ανακοίνωνε την δολοφονία του ιρανού υποστράτηγου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν στο Μαρ-α-Λάγκο, όπου απολάμβανε ένα αμερικάνικο γεύμα με τα… «όλα» του.

Τραμπ για Σολεϊμανί: «Σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς Αμερικανούς»

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται σύμφωνα με το CNN να δειπνούσε το βράδυ της Πέμπτης στο κλαμπ της Φλόριντα Μαρ-α-Λάγκο, συμφερόντων του ιδίου, τρώγοντας ένα αφράτο ρολό κιμά και παγωτό, περιτριγυρισμένος από παλιούς φίλους και πολιτικούς συνεργάτες, όπως ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.

Να σημειωθεί ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πριν από τρία χρόνια, όταν ο Τραμπ είχε διατάξει την αεροπορική επιδρομή στη Συρία.

Φόνος Σολεϊμανί: Πώς έγινε η επιχείρηση και ποιες συνέπειες θα έχει

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όπου εξέφραζε τον θαυμασμό και την ικανοποίησή του για τους 59 πυραύλους που είχαν βρει όλοι ανεξαιρέτως τους στόχους τους, είχε φροντίσει να αφιερώσει μεγάλο μέρος της στο… κέικ σοκολάτας που απολάμβανε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ με τον οποίο πραγματοποιούσε συνάντηση και στον οποίο περιέγραφε την επιτυχία της αεροπορικής επιδρομής.

Περιγράφοντας τη σκηνή με τον πρόεδρο της Κίνας, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε πως ο Σι Τζιπίνγκ συνέχισε να τρώει σιωπηλός το κέικ του. Αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε πως επρόκειτο «για το πιο όμορφο κομμάτι κέικ σοκολάτα που έχετε δει ποτέ – και ο πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ το απολάμβανε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top