Τα πιο ωραία ονόματα για αγόρια και κορίτσια από την ελληνική μυθολογία!

Απόλλων, Δίας, Αθηνά, Άρτεμις, Σοφία τα πιο δημοφιλή ονόματα για παιδιά

Σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία δίνουν στα παιδιά τους ονόματα από την Ελληνική Μυθολογία / βίντεο ΕΡΤ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί και Βρετανοί επιλέγουν ονόματα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία για να δώσουν στα παιδιά τους. Αυτό αποδεικνύει ότι η αρχαία ελληνική κληρονομιά δεν περιορίζεται μόνο στην τέχνη, τη φιλοσοφία και την επιστήμη, αλλά προσφέρει ακόμη άπειρες ιδέες για ονόματα μωρών.

Φρίκη στις HΠΑ: Νταντά κακοποίησε σεξουαλικά βρέφος 8 μηνών

Δίας, Αθηνά, Σοφία, Αλέξανδρος, Άρτεμις, Κίρκη, Απόλλων, Ήρα, Ποσειδώνας, Άγιαξ είναι κάποια από τα top 10 ονόματα που επιλέγουν στο εξωτερικό για να ονομάσουν το παιδί τους.

Μάλιστα, ένας πολύ γνωστός αμερικανικός ιστότοπος για γονείς, το Babycenter, αναφέρει ότι οι ελληνικοί μύθοι επηρεάζουν ακόμα και σήμερα την καθημερινότητα όλου του κόσμου αφού: «Η επιρροή τους γίνεται ακόμα αισθητή σήμερα, και αυτό επεκτείνεται ακόμη και στα ονόματα των μωρών! Πολλά σύγχρονα ονόματα, όπως η Σοφία και ο Αλέξανδρος, έχουν την καταγωγή τους στην αρχαία Ελλάδα».

Ονόματα για κορίτσια εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία 

Κάποια από τα γυναικεία ονόματα που επιλέγουν Αμερικανοί και Βρετανοί για να δώσουν στα κοριτσάκια τους, είναι: 

Άρτεμις

Μία από τις πιο εμβληματικές θεές της ελληνικής μυθολογίας είναι η Άρτεμις, η θεά του κυνηγιού και προστάτιδα της ερήμου. Είναι ένα όνομα που επιλέγεται πολύ συχνά από γονείς για τα κοριτσάκια τους. 

Αθηνά

Το όνομα της θεάς της σοφίας, των τεχνών (συγκεκριμένα κλώση και ύφανση) και του πολέμου, είναι ένα όνομα που συναντάμε ψηλά στη λίστα εκείνων που επιλέγουν Αμερικανοί και Βρετανοί γονείς. Η θεά Αθηνά είναι περισσότερο γνωστή για τη θεαματική γέννησή της, η οποία πετάχτηκε πάνοπλη, φορώντας περικεφαλαία και κρατώντας μια ασπίδα, μέσα από το κεφάι του Δία, όπως λέει ο  μύθος.

Κίρκη

Κόρη του θεού Ήλιου. Γνωστή για την εξειδίκευσή της σε σε φίλτρα, ξόρκια και μαγικά βότανα, τα οποία χρησιμοποιούσε για να μετατρέψει τους εχθρούς της σε ζώα.

Φρικτός θάνατος για 11 μηνών μωρό σε αυτοκίνητο όσο η νταντά κοιμόταν

Γαία 

Το όνομα της «γης» στα αρχαία ελληνικά. Είναι η θεά του πλανήτη Γη και θεωρείται η προγονική μητέρα κάθε μορφής ζωής.

Ήρα

Η βασίλισσα των θεών. Η αρχαία θεά, σύζυγος του «πατέρα» των θεών, αντιπροσώπευε τις αρχές του γάμου και της οικογένειας, ενώ θεωρούνταν προστάτιδα των γυναικών και του τοκετού.

Περσεφόνη

Είναι η ελληνική θεά της γενναιοδωρίας της άνοιξης. Σύζυγος του θεού Άδη, και άρα βασίλισσα του κάτω κόσμου για τους χειμερινούς μήνες. Κάθε φορά που η Περσεφόνη επιστρέφει στη Γη, φέρνει την άνοιξη με τα ανθισμένα λιβάδια της και την ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Ονόματα για αγόρια εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία

Αίας

Ή όπως είναι στα λατινικά Άγιαξ, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς πολεμιστές του Τρωικού Πολέμου. Ο συγκεκριμένος ήρωας αναφέρεται στο επικό μυθιστόρημα του Ομήρου, την Ιλιάδα, καθώς και στο έργο του Σαίξπηρ, Τροίλος και Κρεσίδα.

Απόλλων

Ο θεός του ήλιου, του φωτός, της μουσικής και της ποίησης, καθώς και της ιατρικής και της θεραπείας. Ένα από τα ονόματα που επιλέγονται συχνά από γονείς στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τα αγοράκια τους.

Φρίκη στο Παρίσι - Βρέφος βρέθηκε τεμαχισμένο σε βαλίτσα

Άτλας

Ο αρχέγονος Τιτάνας (προ-Ολύμπιος) θεός της αστρονομίας και της αντοχής στην ελληνική μυθολογία, ο οποίος τιμωρήθηκε από τον θεό Δία να κρατά αιώνια τον ουρανό στους ώμους του. 

Ποσειδώνας

Ένας από τους κύριους Ολύμπιους Θεούς, ο υπέρτατος θεός των υδάτων, (λιμνών, ποταμών, πηγών) και κατ' επέκταση της θάλασσας (εξ ου και Πελαγαίος καλούμενος). Κυριότερο σύμβολο - έμβλημα του Ποσειδώνα είναι η τρίαινα, με την οποία κεντρίζοντας ανάλογα τη θάλασσα ή βράχους, προκαλούσε θεομηνίες, τρικυμίες κ.λπ. αλλά και αντίστροφα γαλήνη, ηρεμία και ανάδυση στεριάς.

Προμηθέας

Γιος του Τιτάνα Ιαπετού και της Ωκεανίδας Ασίας ή Κλυμένης. Αδέλφια του ήταν οι Ιαπετίδες Επιμηθέας, Άτλας και Μενοίτιος. Κατά τη διάρκεια της Τιτανομαχίας ο Προμηθέας τάχθηκε υπέρ του Δία και γι' αυτό δεν τιμωρήθηκε όπως οι άλλοι Τιτάνες. Η συμβολή του στην ανάπτυξη του ανθρώπινου γένους ήταν πολύ σημαντική.

Δίας

Ο πιο γνωστός και «πατέρας» όλων των θεών του Ολύμπου. Ο Δίας είναι ο θεός του ουρανού και του κεραυνού στην ελληνική μυθολογία. Είναι το νεότερο παιδί του Κρόνου και της Ρέας. Το όνομά του το επιλέγουν πάρα πολύ συχνά γονείς στο εξωτερικό.

Για περισσότερες προτάσεις για ονόματα αγοριών και κοριτσιών που έχουν εμπνευστεί από την αρχαία Ελλάδα, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Greekreporter.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top