Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο χωριό Κόμιτος Καρύστου, στην Εύβοια, την Παρασκευή 21/8.
Για το έργο της κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρων της 20ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα καθώς και εθελοντές.
Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κόμιτο Καρύστου #Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν 30 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 20ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, 11 οχήματα, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και Γ.Γ.Π.Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 21, 2026
Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Καρύστου. Η περιοχή σήμερα είναι σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3).
Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Εύβοιας.
Υπενθυμίζεται, ότι πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο Κόμιτο Καρύστου και στις 18 Αυγούστου. Μάλιστα, για την εν λόγω πυρκαγιά, οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε μία σύλληψη. Ένας 47χρονος συνελήφθη για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, καθώς πιάστηκε επ' αυτοφώρω να εκτελεί θερμές εργασίες κοντά σε ένα αιολικό πάρκο, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 6.641 ευρώ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.