Το ένατο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που στόχευε παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπέγραψαν ο Ευρωπαίος ανακριτής και η Ευρωπαία εισαγγελέας.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 8 οι προφυλακίσεις για τις παράνομες επιδοτήσεις
Πρόκειται για τον κατά τη δικογραφία υπαρχηγό του κυκλώματος, 38 ετών, υπάλληλο σε Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων στην Κρήτη.
Ο κατηγορούμενος φέρεται ενώπιον του ανακριτή να αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος υποστήριξε ότι ακολουθούσε όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες για την υποβολή των δηλώσεων στο σύστημα.
Προφυλακίστηκε και μια 53χρονη γυναίκα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η απολογητική διαδικασία θα συνεχιστεί με τις απολογίες του 38χρονου από τα Γιαννιτσά, φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής ομάδας και της συζύγου του στην οποία αποδίδεται συγκεκριμένος ρόλος στη διακίνηση των παρανόμως αποκτηθέντων χρημάτων που φέρεται να εξασφάλιζε δολίως η οργάνωση.
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώτη προφυλάκιση για την εγκληματική οργάνωση
Στη δικογραφία κομβικός ρόλος στην οργάνωση αποδίδεται και στον πατέρα του 38χρονου ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από τα δικαστήρια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.