«Η κόρη μου τον σκότωσε γιατί την κακοποιούσε», επανέλαβε σημερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η πρώην σύζυγος του 49χρόνου ταξιτζή που δολοφονήθηκε βίαια μέσα στο σπίτι του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020. Ο άνδρας δέχθηκε 21 μαχαιριές και από την πρώτη στιγμή μάνα και κόρη έριχναν την ευθύνη η μια στην αλλη.
Έγκλημα στον Εύοσμο: Προφυλακιστέες μάνα και κόρη - Τι κατέθεσαν
«Εγώ είχα απλή συμμετοχή. Η κόρη μου τον σκότωσε», υποστήριξε η μάνα. Αντίθετα η 24χρονη ισχυρίστηκε ότι αγαπούσε τον πατέρα της και δε θα του έκανε ποτέ κακό.
Η κατηγορούμενη κατά την απολογία της υποστήριξε ότι ζούσε μια κόλαση δίπλα στον ταξιτζή:
«Προσπάθησα να φύγω πολλές φορές. Όταν έμαθα για το κέντρο κακοποιημένων γυναικών πήγα 3 - 4 μήνες μαζί με τα παιδιά... Γύρισα ύστερα από πιέσεις. Υποσχέθηκε ότι θα αλλάξουμε σπίτι, μακριά από τους γονείς του. Η συμπεριφορά του ήταν κακοποιητική, ιδιαίτερα στο σεξ έβγαζε όλο τον θυμό του. Κάποιες φορές με είχε χτυπήσει. Πήγα στο νοσοκομείο, αλλά δεν ήθελα να τον καταγγείλω».
Ξέσπασε σε αναφιλητά η κόρη, όταν άκουσε τη μητέρα της να την κατηγορεί
Την ώρα που η μάνα προσπαθούσε να πείσει το δικαστήριο ότι η κόρη ήταν αυτή που σκότωσε τον ταξιτζή και όχι η ίδια, δίνοντας, μάλιστα, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, το κορίτσι ξέσπασε σε βουβά αναφιλητά και άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα.
Η μάνα γύρισε προς το μέρος της και είπε: «Τα ίδια έκανε και στο Πρωτόδικο». Η έδρα αναγκάστηκε να διακόψει για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Πρωτόδικα, η μητέρα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η κόρη σε 6 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο, της αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και παρακολουθεί μαθήματα στη σχολή που εισήχθη.
Η οικογένεια του θύματος έκανε λόγο για οικονομικά κίνητρα που οδήγησαν τις δύο γυναίκες στο έγκλημα.
Η δική θα συνεχιστεί στις 21 Μαρτίου.
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star