Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα στους 13 συλληφθέντες

Ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν - Κάηκαν 300 στρέμματα δάσους

Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα με ενδεχόμενο δόλο άσκησε σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας εναντίον των 13 συλληφθέντων για τη φωτιά στην Ύδρα , οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, από όπου φέρεται να εκτοξεύτηκαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν τη φωτιά. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, κάηκαν τριακόσια στρέμματα δάσους.

Ύδρα: «Είδα μια λάμψη» - Πώς έφτασαν οι αρχές στους 13 συλληφθέντες

Στον εισαγγελέα έφτασαν οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα

Στον εισαγγελέα έφτασαν οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα

«Σύμφωνα με καταθέσεις, κάποιοι ιδιώτες με πυροτεχνήματα - βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα. Χρειαστήκαμε 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος για να την αντιμετωπίσουμε, δυνάμεις που έλειψαν από άλλα μέτωπα», είπε ο υπουργός στο Open.

Κατασχέθηκε η θαλαμηγός από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα

Κατασχέθηκε η θαλαμηγός από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα

Υπενθύμισε μάλιστα ότι με την αλλαγή του ποινικού κώδικα οι ποινές είναι πολύ αυστηρές και προβλέπεται κάθειρξη από δέκα έως είκοσι χρόνια για όσους βάλουν φωτιές και χαθεί μια ζωή ή προκληθεί οικολογική καταστροφή. 

Βαριές οι ποινές για εμπρησμό - Τι περιλαμβάνει η πρόβλεψη για τα βεγγαλικά

Τα 13 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, που ανέλαβε την έρευνα για την υπόθεση.

Η φωτιά στην Ύδρα έκανε στάχτη 300 στρέμματα δασικής έκτασης

Η φωτιά στην Ύδρα έκανε στάχτη 300 στρέμματα δασικής έκτασης

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι η διαδικασία κατάσχεσης της θαλαμηγού, την οποία είχαν ναυλώσει 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν.

Ύδρα: Πώς κατέληξαν στη θαλαμηγό οι αρχές

Οι αρχές έφτασαν στη θαλαμηγό, μετά από την κατάθεση καπετάνιου παραπλέοντος πλοίου, ο οποίος κατέθεσε στο Λιμενικό ότι άκουσε έναν θόρυβο και είδε μια λάμψη. 

Φωτιά Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού που έριξαν πυροτεχνήματα

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την έρευνα διαπίστωσαν πως τη στιγμή της φωτιάς στην περιοχή το μοναδικό σκάφος που έπλεε ήταν η θαλαμηγός. Έτσι όταν χθες το μεσημέρι κατέπλευσε στη μαρίνα της Βουλιαγμένης, ανέλαβε το ανακριτικό της Πυροσβεστικής που ζήτησε τη σύμβαση ενοικίασης του σκάφους. Στη συνέχεια διερευνήθηκε αν υπήρχε άδεια για τα πυροτεχνήματα, από ποιον αγοράστηκαν και αν υπήρχε άδεια για τη ρίψη τους. 

Ύδρα: Οργή για τη φωτιά που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Με βάση τις καταθέσεις που δόθηκαν, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των 13 συλληφθέντων και με ποιες κατηγορίες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top