Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι μέχρι το βράδυ – Πέφτουν τις επόμενες μέρες  

Με υψηλές θερμοκρασίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος   

Σήμερα ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα, από πλευράς εντάσεως ανέμων, αλλά και με υψηλές θερμοκρασίες, καθώς στην Ανδραβίδα και την Καλαμάτα έφτασε στους 40 βαθμούς Κελσίου. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη βοήθεια του μετεωρολόγου του και Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, μετέδωσε πως διαμορφώνεται η πρόβλεψη για τον καιρό τις επόμενες μέρες. 

Σε κόκκινο συναγερμό η Αττική: Επικίνδυνο κοκτέιλ ζέστης και ισχυρών ανέμων

Όπως ανέφερε, θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή πριν λήξει ο συναγερμός, αφού μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα είναι ισχυροί. 

Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα από πλευράς ανέμων καθώς οι ριπές του στο αεροδρόμιο των Κυθήρων έφτασαν τα 115 km/h δηλαδή τα 11 μποφόρ και στην Τρίπολη τα 9 μποφόρ! 

Θυελλώδεις άνεμοι έως 11 μποφόρ μέχρι σήμερα το βράδυ

Θυελλώδεις άνεμοι έως 11 μποφόρ μέχρι σήμερα το βράδυ   

Στο σχετικό βίντεο φαίνεται ότι η κατάσταση αύριο Σάββατο θα είναι καλύτερη με ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο,  ίσως τοπικά για λίγο τα 8 αλλά με γρήγορη εξασθένηση.

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: 45 φωτιές και 11 μηνύματα 112      

Τα πράγματα από πλευράς ανέμων θα είναι πολύ καλύτερα την Κυριακή και τη Δευτέρα. 

Πέφτουν οι άνεμοι, έντονη η αίσθηση της ζέστης   

Όσον αφορά το αν  από την Κυριακή θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, αφού θα εξασθενήσουν οι άνεμοι, ο μετεωρολόγους του Star ανέφερε  ότι η θερμοκρασία δεν θα ανέβει, αλλά η αίσθηση της ζέστης θα είναι έντονη. Στο σχετικό διάγραμμα με την πορεία της θερμοκρασίας  φαίνεται πως παρότι στην Αθήνα η θερμοκρασία πέφτει προς το τέλος του μήνα, θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κατά 3 με 6 βαθμούς! 

Καιρός: Υψηλότερες θερμοκρασίες από τις κανονικές όλες τις επόμενες μέρες

Καιρός: Υψηλότερες θερμοκρασίες από τις κανονικές όλες τις επόμενες μέρες  

Αυτό ισχύει πάντως για όλη σχεδόν την Ευρώπη φέτος και πρακτικά σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε κατά μέσο όρο στους 36 βαθμούς στη χώρα, χωρίς να αποκλείονται τοπικά 39 με 40 βαθμοί όπως και σήμερα. 

«Γενικά βαίνουμε σε ένα καλοκαίρι με επίμονη και ενοχλητική ζέστη η οποία δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών» τόνισε ο Θ. Κολυδάς. 

Στο κόκκινο οι θερμοκρασίες τις επόμενές μέρες

Στο κόκκινο οι θερμοκρασίες τις επόμενές μέρες  

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που ενδιαφέρει πολλούς, ο καιρός θα είναι καλός αλλά με υψηλές θερμοκρασίες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top