Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν - Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 14/7

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις / Βίντεο Ερτ

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2024.

Συγκεκριμένα, από τις 8 Ιουλίου οι καταναλωτές θα βρουν εκπτωτικές τιμές στα προϊόντα φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Λόγω των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Θερινές εκπτώσεις: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου αναφορικά με τις θερινές εκπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ακόλουθα:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
  • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top