Οι πέντε καλύτερες παραλίες της Αττικής- Ονειρικές βουτιές κοντά στην Αθήνα

Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά - Ιδανικές παραλίες για οικογένειες και παρέες

Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που είναι ιδανικές για τις πρώτες βουτιές της σεζόν / βίντεο mega

Αναζητάτε τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, για να απολαύσετε το μπάνιο σας με την οικογένεια ή την παρέα σας; Η Αττική έχει άπειρες προτάσεις για δροσερές βουτιές σε υπέροχα νερά, για να κάνετε μία αξέχαστη ημερήσια εκδρομή με την οικογένεια ή την παρέα σας.

Παραλίες γυμνιστών στην Αττική - 5+1 «μυστικές» ακτές

Εμείς σας προτείνουμε τις πέντε καλύτερες παραλίες για τις πιο δροσερές βουτιές, που καλύπτουν όλα τα γούστα!

Παραλία Πούντα Ζέζα, στο Λαύριο

Πρόκειται για μία πανέμορφη αμμώδη παραλία, ιδανική για οικογένειες με παιδιά - αλλά και μη, στο Λαύριο. Βρίσκεται σε έναν πεταλωτό όρμο ακριβώς στα μέσα της διαδρομής μεταξύ του λιμανιού του Λαυρίου και του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Βρίσκεται απέναντι από το νησί της Μακρονήσου και είναι πλήρως οργανωμένη, οπότε θα βρείτε ό,τι ζητάτε, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, πάρκινγκ και φαγητό. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη παραλία κρύβει τα ερείπια μιας βυθισμένης πόλης από τον 4ο αιώνα π.Χ.. Μία ακόμη υπέροχη έκπληξη, που την καθιστά μοναδική. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και απέχει 63 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

Εκδρομή στον παράδεισο με τα τιρκουάζ νερά - Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Παραλία Ερωτοσπηλιά, στο Πόρτο Ράφτη

Εάν θέλετε να πάτε να πάτε σε μία ήσυχη παραλία με το άλλο σας μισό, τότε η παραλία Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη είναι η ιδανική πρόταση για εσάς. Στρίβοντας αριστερά στο Πόρτο Ράφτη και οδηγώντας ακόμα λίγα χιλιόμετρα θα συναντήσετε αυτή την πανέμορφη ερημική παραλία με άμμο και βότσαλα.

Δεν είναι οργανωμένη, οπότε θα χρειαστεί να προμηθειτείτε με τα απαραίτητα. Η φύση εδώ δίνει το διναμικό «παρών», με τη φυσική σκιά από τα δέντρα και την καταγάλανη θάλασσα.  

Περιστασιακά θα βρείτε στην παραλία κάποιο beach bar, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ βρίσκεται σε απόσταση 42χλμ από το κέντρο της Αθήνας.
 

Η παραλία «διαμάντι» της Αττικής - Σαν να βρίσκεσαι σε νησί!

Παραλία Μικρή Χαμολιά, στη Βραυρώνα Αττικής

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες, «κρυμμένες» παραλίες στης Αττικής. Προσφέρει απόλυτη γαλήνη και ησυχία, αμμώδη παραλία καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και πεύκα για φυσική σκιά.

Εκεί θα απολαύσετε το μπάνιο σας και θα αποδράσετε από τους κουραστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο να τη βρείτε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανταμεοφθείτε στο έπακρον για τον κόπο σας. 

Αφού παρκάρετε κοντά σε μια ψαροταβέρνα, λίγο έξω από τη Χαμολιά (η οποία έχει δική της, μεγαλύτερη παραλία), περπατάτε ως το τέλος μιας λοφώδους χερσονήσου, εκεί θα συναντήσετε αυτό το υπέροχο «στολίδι». Η είσοδος είναι ελεύθερη, και η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας είναι 45 χλμ.

Το γραφικό νησί με τα καταγάλανα νερά που είναι κοντά στην Αθήνα!

Παραλία Σχοινιάς, στον Μαραθώνα

Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού και η έκτασή του θα σας εντυπωσιάσει, αφού συνδυάζει άμμο και ένα υπέροχο πευκόδασος, που προσφέρει απλόχερα τη σκιά του.

Κάποια σημεία της μεγάλης σε έκταση αυτής παραλίας είναι οργανωμένα, με beach bars, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ τα ρηχά νερά του τον κάνουν πολύ δημοφιλή προορισμό για οικογένειες.

Από το κέντρο της Αθήνας, ο Σχοινιάς απέχει 45 χλμ. και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Παραλία Κακιά Θάλασσα, στην Κερατέα

Στην περιοχή της Κερατέας, υπάρχει μία όχι τόσσο γνωστή, αλλά πραγματικά υπέροχη παραλία, με κρυστάλλινα νερά. Ο λόγος για την ΚΑκιά Θάλασσα, η οποία πήρε το όνομά της από τον ελληνικό μύθο του Δία και του Άδη που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των ντόπιων να νικήσουν τους βαρβάρους σε ναυμαχία.

Η θάλασσα βαθαίνει απότομα και η παραλία περιτριγυρίζεται από ένα βραχώδες σκηνικό. Η μια πλευρά της παραλίας είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και ένα beach bar και η άλλη πλευρά είναι χωρίς εγκαταστάσεις - ιδανική για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία. 

Από το κέντρο της Αθήνας η παραλία της Κακιάς Θάλασσας βρίσκεται απόσταση 49 χλμ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top