Πάρνηθα: «Τους έσωσα με σακούλες σκουπιδιών»

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στους εθελοντές

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου οι δύο εθελοντές, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση από ομάδα επτά αγνώστων στην Πάρνηθα, όπου είχαν πάει για να καθαρίσουν το βουνό από σκουπίδια. 

Νύχτα τρόμου στην Πάρνηθα - Πώς έγινε η άγρια επίθεση στους εθελοντές

Ο επικεφαλής της οργάνωσης «Save Your Hood», Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή ενός εκ των εθελοντών, μίλησε στον ΣΚΑΪ κι έκανε λόγο για «προμελετημένο έγκλημα».

τραυματίας Πάρνηθα 1

«Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» είπε.

Ο ίδιος περιέγραψε επίσης και πώς έσωσε τη ζωή του φίλου του, ο οποίος δέχθηκε τρεις μαχαιριές στη πλάτη και στο μπράτσο. Όπως είπε χρησιμοποίησε σακούλες σκουπιδιών για να σταματήσει την αιμορραγία από το χέρι του. 

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο ένας εθελοντής, ο οποίος τραυματίστηκε πιο σοβαρά. 

Τραυματίας Πάρνηθα 2

«Ακούσαμε κάτι φωνές, μας είπαν ποιοι είστε και τι θέλετε, αυτοί ήταν πολύ απειλητικοί. Άκουγα κραυγές αγωνίας, γροθιές, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται» είπε ο έτερος των εθελοντών που τραυματίστηκε στο φρύδι και το κεφάλι.

Πάρνηθα: Πώς έγινε η επίθεση

Όπως ανέφεραν οι δύο τραυματίες, επτά άτομα, περίπου 20 – 23 ετών τους πλησίασαν και άρχισαν να τους ρωτούν τι ομάδα είναι και αν είναι αναρχικοί. Τους είπαν μάλιστα ότι εκείνοι είναι από το Μενίδι. 

Οι δύο εθελοντές του απάντησαν πως δεν ασχολούνται με αυτά και πως πήγαν στο βουνό για να μαζέψουν τα σκουπίδια. Οι επτά δράστες έφυγαν κι επέστρεψαν μετά από δέκα λεπτά, φωνάζοντας «κάναμε comeback». Άρχισαν να τους χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ έβγαλαν και μαχαίρια. 

Ο ένας από τους εθελοντές κατάφερε να διαφύγει και να πάει σε μια εκκλησία, όπου διανυκτέρευαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Κάλεσε σε βοήθεια και όταν πήγαν στο σημείο της επίθεσης, βρήκαν τον δεύτερο εθελοντή σε άσχημη κατάσταση. 

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία ερευνά υλικό από κάμερες ασφαλείας στη λεωφόρο Φυλής, ώστε να εντοπίσει τα αυτοκίνητα των δραστών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top