Απεργία Πρωτομαγιάς: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Μ. Τετάρτη

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία - Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά τη Μεγάλη Τετάρτη η ΓΣΕΕ με αφορμή την επέτειο της Πρωτομαγιάς, παρά το γεγονός ότι η αργία μεταφέρθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου. 

24ωρη Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Μεγάλη Τετάρτη

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) δε "διεκδικεί" από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και, μάλιστα, μεταφερόμενη και περιφερόμενη».

Τη Μεγάλη Τετάρτη στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία των συνδικάτων και των εργατικών κέντρων.

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Στην απεργία για την Πρωτομαγιά που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. 

Νέα 24ωρη απεργία ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ - Δεμένα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη

Αυτό σημαίνει ότι απεργούν οι εργαζόμενοι σε τρένα και προαστιακό. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας. 

Συγκεκριμένα, η στάση θα ισχύσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας μέχρι τις 09:00 π.μ. και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι το τέλος της βάρδιας. 

Απεργία: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα επίσης θα παραμείνουν στα λιμάνια της χώρα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική - πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Η απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης 1-5-2024, και θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Απεργία: Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Στην απεργία της Μεγάλης Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ, την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, απεργούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί και φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά, ενώ την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 απεργούν όλοι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top