Ρέντη: Τα αιματηρά επεισόδια και τα στοιχεία που «έκαψαν» τους χούλιγκαν

Οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 160!

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη έπιασε η EΛ.ΑΣ., μετά από μια κινηματογραφική αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία οδήγησε στο «ξήλωμα» μιας εκ των μεγαλύτερων εγκληματικών οργανώσεων στη χώρα, με πρωταγωνιστές οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7. Οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τα 160 άτομα!

Δάκρυσε ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη - 57 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες κακουργηματικών πράξεων. Όπως λένε ανώτερες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η πρώτη φορά που ξεκινά το «ξήλωμα» του χουλιγκανισμού στη χώρα μας, με στόχο να τελειώσει μία και καλή η αθλητική βία.

Ρέντη: 50 προσαγωγές και συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αστυνομικής συντάκτριας του Star Κατερίνας Ρίστα, πρόκειται για μια ογκωδέστατη δικογραφία με περισσότερες απο 5.000 σελίδες την οποία δουλευαν 4 μήνες οι αστυνομικοί. 

Αποτελείται από άφθονο βίντεοληπτικό υλικό και είναι «δεμένη» με DNA των εμπλεκομένων και με μαρτυρίες ατόμων που ανήκουν στο πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ.

Η κατηγορία είναι σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και περιλαμβάνει επεισόδια χουλιγκανικής βίας που ξεκινούν απο το 2019 και συγκεκριμένα: 

  1. Το μαχαίρωμα σε βάρος γυναίκας οργανωμένης οπαδού του Παναθηναϊκού στο Ίλιον, στο Πάρκο Τρίτση το 2019. Μάλιστα οι δράστες είχα βιντεοσκοπήσει την επίθεση. 
  2. Μαχαίρωμα οπαδών της ΑΕΚ στη Λαμία στη θέση Τραγάνα. 
  3. Αιματηρά επεισόδια με οπαδούς στα Ιωάννινα το 2022.

Τέλος, το χαός που επικράτησε στο Πανθεσσαλικό στάδιο στον αγώνα Βόλος  - Ολυμπιακός το 2023, όπου οπαδοί μπήκαν εντός του αγωνιστικού χώρου και προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια. 

Υποκινητής και ενορχήστρωσης φαίνεται πως ήταν ο μάνατζερ του τράπερ με τα αρχικά Χ.Μ, πρόσωπο που ανήκει στον σκληρό πυρήνα των χούλιγκανς. 

Τα τρία στοιχεία που τους «έκαψαν»

Τρία στοιχεία ενοχοποιούν τον πυρήνα των 20 βασικών κατηγορουμένων 

  1. Το DNA απο τα καμμένα ρούχα που βρέθηκε στις τουαλέτες του γηπέδου βόλεϊ στου Ρέντη 
  2. Ρούχα που φορούσαν την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης και είχαν... κρατήσει! Έγινε ταυτοποίηση με τα βίντεο που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Τα ρούχα αυτά βρέθηκαν στα σπίτια τους .
  3. Οι μαρτυρίες των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που τους «καίνε».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top