Πανικός στο Πρωτοδικείο Πειραιά - Δικηγόρος «μπούκαρε» με όπλο

Αντιδράσεις για την ελλιπή φύλαξη των δικαστηρίων

Πανικός και αναστάτωση επικράτησε στο Πρωτοδικείο του Πειραιά, όταν ένας άντρας με όπλο στη ζώνη μπήκε ανενόχλητος στο ακροατήριο, καθώς δεν υπάρχει πύλη ελέγχου και εκ των υστέρων, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ήταν δικηγόρος. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, γύρω στις 11:30, όταν ένας άνδρας με όπλο στη ζώνη μπήκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και κατόρθωσε μα φτάσει ανενόχλητος στο ακροατήριο. 

Κάποια στιγμή, ένας σεκιούριτι τον εντόπισε, τον έβγαλε έξω και κάλεσε την αστυνομία. Αρχικά κανείς δεν ήξερε τα στοιχεία του. Λίγο αργότερα, μπήκε ξανά στο δικαστήριο. Τότε επικράτησε αναστάτωση: διακόπηκαν οι συνεδριάσεις και οι δικαστές κρύφτηκαν στα γραφεία τους.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τον απομόνωσαν, του ζήτησαν να παραδόσει και να λύσει το όπλο. Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι ήταν δικηγόρος με τα αρχικά Α.Κ., είχε άδεια οπλοφορίας και σκόπευσε να ζητήσει για 8η φορά αναβολή σε σημαντική υπόθεση σχετικά με φορολογικές οφειλές εταιρίας, ύψους πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το θέμα είχε αίσια έκβαση, όμως έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο για την ασφάλεια των δικαστηρίων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top