ΕΛ.ΑΣ. για βίντεο με τον φρουρό στους Αγίους Αναργύρους: Δεν είναι μοντάζ

Τι απάντησε στις καταγγελίες για συρραφή πλάνων

βίντεο από την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» 

 
Την αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε η καταγγελία από δικηγόρο της υπόθεσης ότι το βίντεο με τις κινήσεις του αστυνομικού - σκοπού έξω από Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, τη μοιραία βραδιά της δολοφονίας της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, είναι μονταρισμένο.  

Σε σημείο του βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός  (εις βάρος του οποίου εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις),  να βαδίζει αργά, παρότι δίπλα του έχει πέσει νεκρή η άτυχη 28χρονη κοπέλα από τις μαχαιριές του 39χρονου.

Άγιοι Ανάργυροι: Οι κινήσεις του σκοπού μετά τη δολοφονία - Δείτε βίντεο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο με τον σκοπό έξω από το Α.Τ.  Αγίων Αναργύρων   

Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της:  

Άγιοι Ανάργυροι: «Ο φρουρός γνώριζε ότι η Κυριακή φοβάται»

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αλλοίωση βιντεοληπτικού υλικού σχετικού με τη δολοφονία πλησίον του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το οποίο προβλήθηκε σε σημερινές τηλεοπτικές εκπομπές, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή παρέδωσε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές το σύνολο του οπτικοακουστικού και λοιπού προανακριτικού υλικού, που συλλέχθηκε.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και η αντίστοιχη διοικητική εξέταση από την Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται ομοίως το σύνολο του ανωτέρω υλικού.

Άγιοι Ανάργυροι: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής

Το συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό προέρχεται από κάμερα με «ανίχνευση κίνησης», δηλαδή από κάμερα που δεν καταγράφει συνεχώς, καταγράφει μόνο όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο. Ως εκ τούτου σε μη ειδικούς ή κακόβουλους μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής.

Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top