Άγιοι Ανάργυροι: Έρευνα και για ποινικές ευθύνες των αστυνομικών 

Υπό εξέταση αν τελέσθηκε το αδίκημα της παράλειψης

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (4/4/2024) για τα λάθη των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους 

 Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Ελληνική Αστυνομία στο εσωτερικό της, παράλληλα με τη διοικητική – πειθαρχική απόδοση ευθυνών για τα λάθη που έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και την Άμεση Δράση και τα οποία επέτρεψαν να συμβεί η δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της.

Άγιοι Ανάργυροι: Τα λάθη των αστυνομικών στην υπόθεση

Συγκεκριμένα, σε ποινικό επίπεδο διερευνάται αν τα όσα έγιναν στη διαχείριση της υπόθεσης της 28χρονης Κυριακή όταν προσήλθε στο  Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων,  συνιστούν το  αδίκημα της παράλειψης, το οποίο σχετίζεται με το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα για την έκθεση σε κίνδυνο, όπου αναφέρεται: 

«1. Όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.2. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα: α) βαριά βλάβη στην υγεία του, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών· β) το θάνατό του, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον έξι ετών».

Άγιοι Ανάργυροι: Πού μετακινούνται μετά το «ξήλωμα» οι αστυνομικοί

Η προκαταρκτική έρευνα για την τυχόν τέλεση ποινικού αδικήματος ανατέθηκε  την Παρασκευή από τον Εισαγγελέα στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ληφθεί ήδη κατάθεση από τον φίλο της άτυχης Κυριακής.

Στην έρευνα εξετάζονται  όχι μόνο όσα έγιναν αλλά και  «μη ενέργειες» από τον σκοπό του τμήματος και την αξιωματικό υπηρεσίας καθώς και  η τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος από το σύνολο των αστυνομικών που βρίσκονταν στο τμήμα.

Αποκάλυψη: Πώς ξεγέλασε ο δράστης την 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους     

Η έρευνα όμως μπορεί να επεκταθεί και στο αδίκημα της παράλειψης όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Εξετάζεται η απραξία του υπό απόταξη αστυνομικού   

Από την  κατάθεση του φίλου της 28χρονης υπάρχουν σαφείς ενδείξεις απραξίας από τον σκοπό του τμήματος, ο οποίος φαίνεται να μην παρενέβη για να αποσοβήσει το θανατηφόρο χτύπημα και μόνο μετά το δολοφονικό χτύπημα  κλώτσησε το μαχαίρι μακριά από τον δράστη, αφού προηγουμένως έλαβε τη σχετική εντολή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον υπό απόταξη 48χρονο αστυνομικό που το 2014 φέρεται να είχε εμπλακεί σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top