Μάνος Δασκαλάκης: «Η κατηγορουμένη είχε εμμονή μαζί μου»

«Έχω πενθήσει τα παιδιά μου, δύο χρόνια δεν έχω βγει από το σπίτι»

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίστηκε η δίκη της κατηγορουμένης από την Πάτρα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Όπως υποστήριξε ο πατέρας των παιδιών, η πρώην σύζυγός του είχε εμμονή μαζί του και αυτό θεωρεί ότι ήταν το κίνητρο για να κάνει κακό στα παιδιά τους. 

«Πιστεύω ότι το έχει κάνει»: Η κατάθεση της μητέρας του Μάνου Δασκαλάκη

Υπεράσπιση: Έχετε πει ότι μέχρι το θέμα της Μαλένας ήταν άψογη, πώς γίνεται αυτό αφού είχατε συνάψει εξωσυζυγική σχέση;

Μάρτυρας: Άψογη ήταν αφού η κατηγορούμενη δέχθηκε να συνεχίσουμε.

Υπεράσπιση: Ποιο θεωρείτε κίνητρο;

Μάρτυρας: Την εμμονή της

Υπεράσπιση: Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση: Εσείς που ψάχνατε τα like δε ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Υπεράσπιση: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

Σε ερώτηση που δέχτηκε από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε το πένθος, ο μάρτυρας απάντησε: 

Μάνος Δασκαλάκης 1

«Τα έχω πενθήσει τα παιδιά μου, δύο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι».

Πάτρα: «Πόζαρε με την Τζωρτζίνα πριν της δώσει τη μοιραία δόση κεταμίνης»

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι η κατηγορουμένη τον ζήλευε παθολογικά και πήγαινε συνέχεια μαζί του, ενώ για την περίοδο μετά τον θάνατο της Μαλένας είπε πως η πρώην σύζυγός του έκλαιγε συνέχεια και είχε έντονα ξεσπάσματα για τέσσερις με πέντε μήνες. 

Κατά την εξέτασή του δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα για το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας.

Δίκη Πάτρα: Άσκησε έφεση για να «σπάσει» τα ισόβια η κατηγορούμενη

«Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα. Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι ότι ήταν από το βλεννογόνο είπε ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα». είπε ο Μάνος Δασκαλάκης σε αντίθεση με όσα έχει καταθέσει η αδελφή της κατηγορουμένης, ότι δηλαδή το πανάκι βρέθηκε από την εσωτερική πλευρά του κρεβατιού.

Κατηγορουμένη από Πάτρα

Πάτρα: Τι κατέθεσε η αδελφή της κατηγορουμένης

Νωρίτερα είχε καταθέσει η αδελφή της κατηγορουμένης, η οποία τόνισε ότι στην αρχή η σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη ήταν πάρα πολύ καλή και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. 

Η αντίδραση Δασκαλάκη μετά την καταδίκη της πρώην συζύγου του

«Πολύ γρήγορα πήρε τα πράγματα του από σπίτι της μητέρας του και πήγε και έμειναν μαζί. Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση στην αρχή. Κάτι δεν μου άρεσε. Ήταν άνθρωπος που δεν έχει φρένο, στη συμπεριφορά, στον χαρακτήρα», κατέθεσε η αδελφή της κατηγορουμένης και πρόσθεσε: «Μετά που γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά. Μας φώναξαν σπίτι και μας είπαν πως η Ρούλα είναι έγκυος και πως θα κρατήσουν το παιδί».

Πρόεδρος: Πώς ήταν ως μητέρα;

Μάρτυρας: Ήταν απόλυτα φυσιολογική, υπερπροστατευτική, ήταν άψογη.

Πρόεδρος: Ήσασταν δεμένες με το παιδί; Είχατε υπάρξει μόνη μαζί τους;

Μάρτυρας: Αρκετές φορές και τα τρία παιδιά.

Πρόεδρος : Πώς ήταν εγκυμοσύνη στη Μαλένα;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ καλή.

Η αδελφή της κατηγορουμένης κατέθεσε πως η Μαλένα ήταν το αγαπημένο παιδί της μητέρας της και την φώναζε «μαχήτρια», καθώς είχε γεννηθεί ίδια μέρα και ώρα με εκείνη. 

Μάνος Δασκαλάκης 2

Ομόφωνα ένοχη η μητέρα για τον θάνατό της Τζωρτζίνας

Στη συνέχεια ερωτήθηκε από την πρόεδρο για την εξωσυζυγική σχέση του μάνου Δασκαλάκη. 

Πρόεδρος : Καλοκαίρι 18. Τι έγινε;

Μάρτυρας : Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με τον πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκα που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πώς το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε έλα σπίτι να μιλήσουμε. Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου. Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε “θα πάρεις αυτό το email που έχω φτιάξει και θα αλλάξεις τον κωδικό. Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά”».

Πάτρα: Τι Αποκάλυψε Ο Δικηγόρος Του Μάνου Δασκαλάκη

Πρόεδρος : Πώς ήταν η αδελφή σας;

Μάρτυρας : Ήταν απογοητευμένη από τον Μάνο.

Πρόεδρος : Σας φάνηκε θυμωμένη;

Μάρτυρας : Σε κάποια ξεσπάσματα.

Πρόεδρος : Συζητήθηκε ξανά αυτό το θέμα;

Μάρτυρας : Όχι

Η θεία των παιδιών αναφέρθηκε στη διάγνωση που έγινε στην Μαλένα τον Μάρτιο του 2019 ότι πάσχει από οξεία λευχαιμία. 

Πρόεδρος : Σας ενημερώνει κάποιος από τους δύο, τι είπαν οι γιατροί;

Πατέρας Δασκαλάκη: «Με παρακαλούσε να μην τη χωρίσει ο γιος μου»

Μάρτυρας : Η κατηγορουμένη ήταν χάλια. Μιλούσαμε με μία κοπέλα που είχε και το είχε περάσει και μας είχε πει να μην αγχωνόμαστε.

Όπως είπε η κατηγορουμένη και ο σύζυγός της πήραν τη μικρή Μαλένα και ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να νοσηλευτεί το παιδί.

Περιέγραψε την επίσκεψή της στο νοσοκομείο και είπε πως η μικρή ήταν «καλά». «Πήγα μέσα, έκατσα, πείραζα την Μαλένα, ήταν καλά. Η Μαλένα ήταν από παιδάκι που δεν έλεγαν το σ, έχω τραβήξει ένα βίντεο, το βλέπω συνέχεια, που της λέω στείλε μου, ένα φιλάκι και μου λέει σου έστειλα ένα «μικούλι», η Μαλένα είχε τρομερή αδυναμία στη μαμά μου και τη μητέρα της», είπε η μάρτυρας.

Δασκαλάκης: «Πλέον συνδέω τους θανάτους των παιδιών με τους χωρισμούς»

Πρόεδρος: Σας είπε η αδελφή σας ή ο κ. Δασκαλάκης πόσο θα μείνει στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας : Δύο μήνες μέσα. Μετά θα πηγαινοέρχονταν για κάποιο διάστημα, μπορεί για έναν χρόνο ανά δέκα ημέρες, το μάξιμουμ της είχαν πει πως αυτό το πήγαινε - έλα θα κρατήσει πέντε χρόνια. Της είχαν πει ότι μάλλον από Οκτώβριο θα ξεκινήσει το σχολείο. Ήδη δεν είχαν αρκετά χρήματα. Δεν υπήρχε κάποιος να τους βοηθήσει. Η μητέρα του κ. Δασκαλάκη φύλαγε κάποιες γιαγιάδες αυτό δεν γινόταν συνέχεια. Η μαμά μου έπρεπε να συντηρήσει εμένα και τον πατριό μου.

Πρόεδρος : Συζητήσατε με την κατηγορούμενη τι μέλλει γενέσθαι;

Μάρτυρας : Εγώ όχι. Η μαμά μου νομίζω συζήτησε.

Πάτρα: Ο θάνατος της Μαλένας

Η αδελφή της κατηγορουμένης περιέγραψε στη συνέχεια πώς πληροφορήθηκε το θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου από την αδελφή της.

«Με παίρνει τηλέφωνο η κατηγορουμένη και μου λέει ότι το παιδί έφυγε και της λέω κι εγώ, “πήγαινε πιάσ’ το”. Δεν κατάλαβα. Έκλαιγε. Μου λέει το παιδί έφυγε. Μου είπε πήγαινε στον θείο, πήγα και είχε πέσει κάτω και έκλαιγε. Μου είπε ότι η Μαλένα έπαθε ανακοπή. Μου κόπηκαν τα πόδια. Του είπα να φύγουμε να πάμε γρήγορα στο χωριό να δω τη μαμά μου. Θυμάμαι τον πατριό μου που μου είπε ευτυχώς ήρθατε γιατί τέσσερις φορές έκανε τον γύρο από το σπίτι.

Έπαιρνα την κατηγορουμένη στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνε, έπαιρνα το Μάνο δεν το σήκωνε. Είχε χάσει το παιδί της, ήταν το αγαπημένο της, όχι το αγαπημένο της, της είχε τεράστια αδυναμία. Το βράδυ Της έλεγε “μαμά είμαι το καλύτερο παιδί του κόσμου;”, τουλάχιστον τέσσερις φορές, και εάν δεν της το έλεγε, δεν πήγαινε για ύπνο. Η αδελφή μου, μου είπε ότι η Μαλένα ανασηκώθηκε, έκανα ένα “αα” κάπως έτσι και έπεσε προς τα πίσω…κοιμόταν η Μαλένα και η αδελφή μου. Μου είπε πως έτρεξε, τους έψαχνε στους διαδρόμους τους γιατρούς και πως η μία νοσηλεύτρια τα είχε χάσει και της είπε “δε θα ενεργοποιηθείς το παιδί μου”. Ξέρω ότι ο Μάνος είχε φύγει. Είχε πάει στους θείους τους να ξυριστεί και να κάνει μπάνιο», είπε.

Πρόεδρος: Πώς ήταν καθημερινότητα μέχρι την κηδεία;

Μάρτυρας: Η αδελφή μου ήταν πολύ χάλια. Μεταξύ μας ήμασταν μία χαρά, πήγαινα της έλεγα σήκω. Ήταν όλη μέρα με τα ρούχα της Μαλένας αγκαλιά. Η Τζωρτζίνα ήταν στην μαμά του Μάνου.

Πρόεδρος : Πώς βιώνει ο καθένας αυτό το τραγικό γεγονός;

Μάρτυρας : Έχω την εικόνα της Ρούλας, στον καναπέ, με μαζεμένα τα γόνατα και να πηγαίνει μπρος, πίσω και να λέει όλη την ώρα, η Μαλένα θα έκανε τώρα αυτό… Ήμουν μπροστά, της έλεγε ο Μάνος “έλα σήκω” και αισθάνθηκα άσχημα. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου έλεγε γιατί έκλαιγε μπροστά στο παιδί. Είχε πάει ψυχολόγο 2-3 φορές, φαινόταν ελάχιστα καλύτερα. Μετά από λίγο της είπε η Τζωρτζίνα “βγάλε τα μαύρα, γίνε και εσύ δυνατή και θα προχωρήσουμε”. Άρχισε να συνέρχεται, αλλά όχι να ξεχνάει τη Μαλένα, ποτέ. Της έλεγα να προσπαθήσει να είναι δυνατή διότι υπήρχε ένα παιδί πίσω.

Για τον Μάνο Δασκαλάκη η μάρτυρας περιέγραψε πως ήταν άνθρωπος της λογικής. 

«Είχαμε μία συζήτηση στο σπίτι τους στο πλαίσιο ότι η κατηγορουμένη έπρεπε να το περιγράψει, ήμουν εγώ και θείος μου και ο Μάνος ήταν της λογικής, ό, τι φεύγει, φεύγει. Εκείνη την περίοδο η αδελφή μου δεν έδινε καμία σημασία γύρω της. Τον Σεπτέμβριο του 2019 πάλι Μάνος είπε να χωρίσουν και ότι δεν πήγαινε άλλο».

Πρόεδρος: Είπατε πάλι; Πότε είχε τεθεί ξανά;

Μάρτυρας: Εν τη ρύμη του λόγου. Δεν είχε ξανά τεθεί. Το μόνο που είχε τεθεί ήταν το 2018…Τον ρώτησε τι συνέβη δεν της είχε πει ξεκάθαρα.

Πρόεδρος: Υπάρχει κάποια επικοινωνία του κ. Δασκαλάκη, της αδελφή σας, για τα αιτία θανάτου της Μαλένας με τους γιατρούς;

Μάρτυρας : Θυμάμαι ότι όταν βγήκε η ιατροδικαστική, ήρθε σε επικοινωνία με την κυρία Μπάκα και της είχε πει ότι εδώ γράφει ηπατική ανεπάρκεια, θα σας κυνηγήσω. Η αδελφή μου επικοινώνησε με τον θείο μας για να μιλήσει με έναν οικογενειακό φίλο που είχε γνωστό δικηγόρο. Έγινε αυτή η επικοινωνία για να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Μετά έμαθα ότι μπήκε πραγματογνώμονας ο κυριος Τσαντίρης. Έλεγαν πως δεν ήξεραν τι είχε συμβεί.

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η κατάθεσή της για την Ίριδα. Η αδελφή της κατηγορουμένης ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε μια μικρή διακοπή για να συνέλθει. 

«Η Τζωρτζίνα ξεκίνησε να ζητάει αδελφάκι. Στην αρχή η κατηγορουμένη ήταν αρνητική αλλά το σκέφτηκε και ήθελε και αυτή. Ο Μάνος ήταν κάθετος πως δεν ήθελε άλλο παιδί. Μετά από λίγο καιρό ο ψυχολόγος του σχολείου είπε πως το παιδί συνεχίζει να έχει επιθυμία και τότε άλλαξε και Μάνος. Στο ταξίδι που έκαναν στην Αθήνα έμεινε έγκυος στην Ίριδα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς μου είπε πως είναι έγκυος. Έκανα σαν μωρό παιδί. Της είπα πως θα το βαπτίσω εγώ», είπε συγκινημένη η μάρτυρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top