Τέμπη: Ζητείται άρση τηλεφώνου του σταθμάρχη 14 μήνες μετά την τραγωδία

Βρέθηκαν υπολείμματα συντριμμιών στα χώματα στο ιδιωτικό οικόπεδο

Νέες αποκαλύψεις γiα την έρευνα στα Τέμπη φέρνει στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καθώς διατάχθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του σταθμάρχη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου, η διάταξη για την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου έχει ημερομηνία 19 Μαρτίου 2024, δηλαδή σχεδόν 14 μήνες μετά την τραγωδία. Αυτό που ζητείται είναι να ανοίξει το κινητό για μισή ώρα, από τις 11:00 ως και 11:30 το μοιραίο βράδυ.

Τέμπη: Στο Πρωτοδικείο η πρώτη αγωγή συγγενών θύματος

Στη διάταξη αναφέρεται ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να διαπιστωθεί αν ο σταθμάρχης Λάρισας Β.Σ επικοινώνησε μέσω του κινητού του τηλεφώνου είτε με τη σταθμάρχη Ν.Πόρων, είτε με τον κεντρικό διαχειριστή κυκλοφορίας του ΟΣΕ, είτε με έτερο σταθμάρχη ή στέλεχος του ΟΣΕ». Ο δικαστικός λειτουργός ζητά να του γνωστοποιούν όλες οι κλήσεις ακόμα και οι αναπάντητες αλλά και τα μηνύματα αν και εφόσον υπάρχουν αυτή τη μισή ώρα. Η ανάκριση για την εθνική τραγωδία παραμένει ανοιχτή.

Υπάρχουν πολλές έρευνες που είναι σε εξέλιξη, όπως η ανάκτηση των σκληρών δίσκων από τη φόρτωση της εμπορικής που γίνεται στο Λονδίνο αλλά και τα αποτελέσματα του χημείου για το αν υπάρχουν τελικά χημικές ουσίες στο ιδιωτικό οικόπεδο που έγινε την Παρασκευή η έρευνα των πραγματογνωμόνων στα 300 κυβικά χώμα από το σημείο της σύγκρουσης. Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί έχουν βρει υπολειμματα από συντρίμμια τρένου που σημαίνει ότι αυτά τα χώματα που απομακρύνθηκαν αμέσως μετά τη σύγκρουση στο ιδιωτικό οικόπεδο, είχαν στοιχεία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top