Αποκάλυψη: Παρεμβολέας μπήκε στις συνομιλίες σταθμάρχη - μηχανοδηγού 

Παρενέβη τρεις φορές συνολικά, προκαλώντας προβλήματα στην επικοινωνία

Μία νέα αποκάλυψη προκαλεί επιπλέον ανησυχία και προβληματισμό για το σύστημα ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Επιτήδειοι μπήκαν στην συχνότητα επικοινωνίας του σταθμάρχη Λάρισας με τους μηχανοδηγούς προκαλώντας σύγχυση, ενώ ήδη η αστυνομία ερευνά την απίστευτη υπόθεση. 

Συντονίζουν τις κινήσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Έρευνα της αστυνομίας για παρεμβολή στις συνομιλίες σταθμάρχη - μηχανοδηγού 

Βράδυ Πέμπτης 28 Μαρτίου. Ο σταθμάρχης της Λάρισας αντιλαμβάνεται πως κάποιος άγνωστος έχει μπει στην συχνότητα Vhf, που επικοινωνεί με τις αμαξοστοιχίες. Ο άνδρας, μιλώντας άπταιστα ελληνικά, παρενέβη μέσω ασυρμάτου τρεις φορές μέσα σε μια ώρα.

Την πρώτη φορά που ο άγνωστος δράστης μπήκε στην συχνότητα, φέρεται να προέτρεψε τους σιδηροδρομικούς να λάβουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα σε κάποια διάβαση. 

Τέμπη: Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει πως δέχεται ο σταθμάρχης Ζήντρος

Όμως ο άγνωστος άνδρας δεν σταματά. Παρότι γνωρίζει ότι βάζει σε κίνδυνο τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ξαναμπαίνει στην συχνότητα. Αυτή τη φορά αναφέρθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε στο Δοξαρά Λάρισας, στις 17 Ιανουαρίου 1972 όπου από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, έχασαν τη ζωή τους 17 επιβαίνοντες. Οι μηχανοδηγοί τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να εισβάλει στη συνομιλία τους με τον σταθμάρχη.

Ο άγνωστος παρεμβολέας, όμως, δε σταμάτησε. Παρενέβη και για τρίτη φορά προκαλώντας ουσιαστικά προβλήματα στην επικοινωνία, ενώ η καταγγελία του σταθμάρχη διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ώστε να εντοπίσει τον επικίνδυνο ραδιοπειρατή.

Τέμπη: Οικογένειες των θυμάτων ζητούν συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή

Ακινητοποιήθηκε τρένο - Έπεσε σε πεσμένο δέντρο στις γραμμές 

Στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το STAR και ο Άρης Λάμπος μπορεί κανείς να δει τη ζημιά που προκάλεσε το πεσμένο δέντρο στον συρμό του προαστιακού.

Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα ακινητοποιήθηκε μετά την πρόσκρουσή του σε δέντρο που είχε πέσει πάνω στις γραμμές στο ύψος του Αγίου Σταφάνου. Σύμφωνα με την  Hellenic Train κανένας δεν τραυματίστηκε ενώ προκλήθηκαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top