Απίστευτο περιστατικό στην Κάσο: Γλίστρησε και πέθανε αβοήθητος

Έγινε διάγνωση μέσω τηλεφώνου - Δεν υπήρξε αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο

Ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Κάσο έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό. Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, μιλώντας στο STAR, o άνθρωπος πάλευε 5 ώρες αβοήθητος. Κι αυτό γιατί πάρθηκαν αποφάσεις για τη ζωή του με διάγνωση που έγινε από το τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μη γίνει αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο. 

Πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου

Κάσος: Γλίστρησε και πέθανε αβοήθητος 

Από παιδί πάλευε στη γη και στη θάλασσα. Κάποτε ναυτικός και μετά κτηνοτρόφος. Ο Δημήτρης Διακάκης έφυγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια αναπάντεχα, βυθίζοντας στο πένθος το νησί του, την Κάσο. Αβοήθητος -όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του- και χωρίς δικαίωμα στην ελπίδα. 

«Μέχρι το τέλος, μέχρι το τελευταίο λεπτό να προσπαθήσουν να τον σώσουν. 5 ώρες πάλευε πάλευε, είχε πίεση, είχε σφυγμό... πόσες ώρες έπρεπε να παλεύει ακόμα;», αναρωτιέται η εγγονή του 78χρονου άνδρα.  

Άρτα: Κατέρρευσε 14χρονος που έλεγε τα κάλαντα -Έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία

Ο 78χρονος στις 24 Μαρτίου το πρωί γλίστρισε και έπεσε στην αυλή του σπιτιού του και χτύπησε στο κεφάλι. Ο ασθενής έδωσε μάχη για τη ζωή του, όμως οι γιατροί στο νοσοκομείο της Ρόδου δεν τον δέχονταν, θεωρόντας ότι δεν έχει ελπίδα να ζήσει. 

«Έκριναν για τη ζωή του παππού μου από τηλεφωνική διάγνωση»

«Πήγαμε στο ιατρείο, ο γιατρός κάλεσε το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ δέχτηκε, τα νοσοκομεία από τη Ρόδο και την Κρήτη δεν το δεχόντουσαν. Στη Ρόδο έκριναν από μία τηλεφωνική διάγνωση ότι ξέρεις κάτι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη». 

Μαχητής μέχρι το τέλος ο Δημήτρης Διακάκης συνέχισε να παλεύει για δύο ολόκληρες ώρες, δυστυχώς όμως κατέληξε. Η ενημέρωση του ΕΚΑΒ είναι χαρακτηριστική:

«Δεχθήκαμε μία κλήση από τον αγροτικό γιατρό στις 13:02 για βαρύτατο περιστατικό σε κωματώδη κατάσταση. 4 λεπτά μετά έγινε ακύρωση της κλήσης από τον ίδιο τον αναγγέλλοντα. Μετά από 1,5 ώρα έχουμε εκ νέου κλήση από τον αγροτικό γιατρό για αεροδιακομιδή. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και σχεδιάστηκε συνδυαστική διακομιδή με πλωτό και εναέριο μέσο για την ταχύτερη διεκπεραίωση του περιστατικού. Ωστόσο ο ασθενής στο ενδιάμεσο κατέληξε». 

Το STAR προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο με τον αγροτικό γιατρό στην Κάσο, όσο και με την διοίκηση του Νοσοκομείου της Ρόδου. Ωστόσο δεν λάβαμε καμία απάντηση για το συμβάν. Oι συγγενείς του άτυχου ηλικιωμένου δεν θα το αφήσουν όμως εδώ και θα αναζητήσουν ευθύνες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top