Σχολείο: Τι λέει αποκλειστικά στο Star το 18χρονο θύμα της επίθεσης 

Φύλακας: Πώς κατάφερε ο 19χρονος να τρυπώσει μέσα στο σχολείο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 19χρονος Γεωργιανός που κατηγορείται ότι τραυμάτισε με σφυρί και μαχαίρι έναν μαθητή και τον διευθυντή γυμνασίου μέσα σε σχολείο στα Πατήσια. Το ανήλικο θύμα από την Νιγηρία πήρε εξιτήριο και περιέγραψε αποκλειστικά στο Star και τον Aλέξανδρο Γύγο τη στιγμή της επίθεσης.  

Κυψέλη: Προσπάθησε να μαχαιρώσει και αστυνομικούς ο 19χρονος!

«Την Τρίτη ήμασταν στο σχολείο, στις 8. 30 ήμασταν στις τάξεις. Τρέχουμε έξω, τα αγόρια τρέχουν πίσω μου…  Το  αγόρι χτυπάει τον διευθυντή στο σχολείο μου με το μαχαίρι. Το κεφάλι μου είχε πολύ αίμα σε όλο το πάτωμα...».

Θύμα επίθεσης στο σχολείο: Τι δήλωσε στο Star   

Θύμα επίθεσης στο σχολείο: Τι δήλωσε στο Star  

Με σπαστά ελληνικά ο 18χρονος απο τη Νιγηρία περιγράφει πώς μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο κατέληξε σε εφιάλτη. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών

Αυτόπτης μάρτυρας: «Ο διευθυντής προσπάθησε να σταματήσει τον 19χρονο»  

Ένα από τα παιδιά, αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο Star και στον Αλέξανδρο Γύγο: Ο φίλος μου τον είδε να μπαίνει στις τουαλέτες και όσο εμείς ανεβαίναμε πάνω ... ανέβηκε τρέχοντας και του χώνει εδώ πίσω στο κεφάλι, συνέχιζε,  συνέχιζε,  έρχεται ο διευθυντής να τον σταματήσει και τον μαχαίρωσε…».  

Κυψέλη: «Είχε απειλήσει το θύμα ότι θα τον σκοτώσει»

Πατήσια: Ανάστατοι γονείς και μαθητές  - Πήγε ψυχολόγος στο σχολείο 

Ο διευθυντής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο σχολείο στα Πατήσια όμως μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι σοκαρισμένοι.  Σήμερα μάλιστα επισκέφτηκε τα παιδιά ψυχολόγος.  

Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο 19χρονος 

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου μέσω των συνηγόρων του ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή  

Η δικηγόρος του δήλωσε πάντως: «Κατά τα λεγόμενα του εντολέα μου βρισκόταν σε άμυνα… είναι συντετριμμένος, θα ήθελε να έχουν μια άλλη έκβαση τα πράγματα… Σε κάθε περίπτωση κάθε δράση έχει και αντίδραση...».   

Το σχολείο έχει φύλακα στην είσοδο αλλά και περίφραξη προκειμένου να αποτρέπει τους εξωσχολικούς να μπαίνουν μέσα. Ο Αλέξανδρος Γύγος αποκάλυψε πώς κατάφερε να τρυπώσει στο σχολείο ο Γεωργιανός, έχοντας πάνω του μαχαίρια και σφυρί.

Φύλακας: Πώς κατάφερε ο 19χρονος να τρυπώσει μέσα στο σχολείο

Στο πώς κατάφερε ο 19χρονος να τρυπώσει μέσα στο σχολείο, την απάντηση δίνει ο φύλακας του σχολείου με τον οποίο μίλησε ο δημοσιογράφος του Star Αλέξανδρος Γύγος. Είδε νωρίς το πρωί τον 19χρονο Γεωργιανό να κάθεται σε ένα πεζούλι έξω από το σχολείο, μάλιστα τον ρώτησε τι κάνει εκεί. Η απάντηση που πήρε; Ότι περιμένει τον αδελφό του, ο οποίος φοιτά στο σχολείο για να του δώσει κάποια κλειδιά. Ωστόσο τη στιγμή που η είσοδος του σχολείου «πλημμύρισε» με μαθητές, μπλέχτηκε ανάμεσα τους και τρύπωσε...  Ο φύλακας, ανέφερε: 

Φύλακας: Πώς ανέφερε ότι μπήκε ο 19χρονος στο σχολείο
Φύλακας: Πώς ανέφερε ότι μπήκε ο 19χρονος στο σχολείο 

«Δεν είναι δυνατόν να ελέγχεις τόσα παιδιά όταν μπαίνουν μαζικά μέσα. Ξαφνικά άκουσα τη φασαρία, πήρα κατευθείαν τον διευθυντή στο τηλέφωνο και μου λέει «με μαχαίρωσαν». Εγώ κατευθείαν κλείδωσα την πόρτα.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίστηκε ο 19χρονος, ήταν ψύχραιμος με ψυχρό βλέμμα και μου ζήτησε να ανοίξω. Αρνήθηκα, περιμένοντας την αστυνομία. Έψαχνε τρόπο διαφυγής».

Ο Α. Γύγος σχολίασε: «Δεν ξέρω αν αυτή η κίνησή του ήταν σωστή, να κλειδώσει έναν οπλισμένο άνδρα με μαχαίρια και σφυρί μέσα στο σχολείο, ενώ οι μαθητές ήταν στις τάξεις τους».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top