Τέμπη: Ελεύθεροι με εγγυήσεις-μαμούθ δύο κατηγορούμενοι, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Οι πρώτοι που απολογήθηκαν στην Ευρωπαία ανακρίτρια για τη σύμβαση 717

Τέμπη: Ελεύθεροι Με Εγγυήσεις Κατηγορούμενα Στελέχη ΕΡΓΟΣΕ

Εγγυήσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ καλούνται να καταβάλουν προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στην Ευρωπαία ανακρίτρια για τη σύμβαση 717. Είναι από τις μεγαλύτερες εγγυήσεις που έχουν επιβληθεί στα δικαστικά χρονικά.

Αποκάλυψη: Απομάκρυναν μάρτυρα «κλειδί» που κατέθεσε για τη Σύμβαση 717

Ενώπιον της Ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα και της εντεταλμένης Ευρωπαίας εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου βρέθηκαν δυο στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ. Είναι οι πρώτοι κατηγορούμενοι από τους συνολικά 23 οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη σύμβαση 717 που αφορά στη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου, έργο που συνδέεται ευθέως με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Τέμπη: Καταγγελία – «φωτιά» για υπαλλήλους ΕΡΓΟΣΕ και τη Σύμβαση 717    

Μετά την απολογία τους η ανακρίτρια από κοινού με την εντεταλμένη Ευρωπαία εισαγγελέα επέβαλαν στους κατηγορούμενους εγγυήσεις ύψους 500.000 ευρώ στον έναν και 600.000 στον δεύτερο. Επίσης, τους επέβαλαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία των Τεμπών, αν εγκαίρως είχε ολοκληρωθεί η περίφημη σύμβαση 717. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «Οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ δεν είχαν ειλικρινή πρόθεση να εφαρμόσουν την Σύμβαση 717/2014 και να υλοποιήσουν το αντικείμενο αυτής — το οποίο μάλιστα συνδεόταν άρρηκτα με την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων, όπως αποδείχθηκε με τον τραγικότερο τρόπο από το δυστύχημα στο Άδενδρο και το πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία θα είχαν με βεβαιότητα αποφευχθεί εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία».

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top