Κινδύνευσε οικογένεια: Τους πούλησαν ηλιέλαιο με χρωστικές για ελαιόλαδο!

Ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία νοθευμένα λάδια

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Ένα ζευγάρι απατεώνων πούλησε μέσω διαδικτύου σε γυναίκα στον Ωρωπό ηλιέλαιο, λέγοντάς της ότι πρόκειται για παρθένο ελαιόλαδο. Το θύμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το πώς αποκάλυψε την απάτη.

Η γυναίκα βρήκε το λάδι σε τιμή ευκαιρίας μέσω διαδικτύου και όταν υποψιάστηκε ότι είναι νοθευμένο το έστειλε για ανάλυση. 

«Δεν είναι ότι έχασε 170 ευρώ. Εμείς προλάβαμε και χρησιμοποιήσαμε το λάδι, θα μπορούσε να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε θέμα υγείας, γιατί δεν ξέρω τι άλλο είχε μέσα. Πόσος κόσμος που έχει πάρει λάδι από τους συγκεκριμένους διατρέχει κίνδυνο», δήλωσε το θύμα στο Star και πρόσθεσε:

Ανακαλύψαμε ότι το λάδι είναι ηλιέλαιο με χρωστικές μέσα και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Το θύμα της απάτης έκανε καταγγελία στο Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού και οι αστυνομικοί έστησαν παγίδα στο ζευγάρι και τους συνέλαβαν.

Της πούλησαν ηλιέλαιο με χρωστικές για ελαιόλαδο

Ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία νοθευμένα λάδια

Οι δίαιτες πλούσιες σε Ω6 λιπαρά, που βρίσκονται συχνά σε ψεύτικα ελαιόλαδα, έχουν συνδεθεί με αυξημένη φλεγμονή, καταστολή του ανοσοποιητικού, βλάβες από ελεύθερες ρίζες, αύξηση βάρους, πολλαπλασιασμό των κυττάρων και αυξημένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το λάδι που πωλείται χύμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top