Ζωγράφου: «Μας φιλοξενούσαν!» - Αυτό είναι το ορμητήριο στις εστίες

Τι υποστήριξαν οι συλληφθέντες στο Star

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Σε ξενοδοχείο που φιλοξενούσαν όποιον και όποτε ήθελαν χωρίς να παίρνουν την άδεια κανενός είχαν μετατρέψει οι κουκουλοφόροι την φοιτητική εστία στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ζωγράφου: Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛΑΣ στις φοιτητικές εστίες

Όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε ο Βαγγέλης Γκούμας για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κουκουλοφόροι είχαν μετατρέψει χώρους των φοιτητικών εστιών σε άβατο και δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς φοιτητής, καθηγητής ή φύλακας.

Ανεβαίνοντας τα σκαλιά που καταλήγουν σε συγκεκριμένο χώρο, μπορούσε κανείς να αντικρίσει ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν καναπέδες, πολυθρόνες, που γίνονται κρεβάτια, καρέκλες, τραπέζια και πάγκος.

Εστίες Πολυτεχνειούπολη

Ορμητήριο στις εστίες Ζωγράφου

Το παράθυρο του χώρου είναι ξηλωμένο για να έχουν πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο του κτιρίου.

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Στον χώρο αυτό έμεναν άτομ που πολλές φορές δε γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Μπορούσαν, όμως, όταν έπαιρναν το «πράσινο» φως από τους ιδιοκτήτες να περνάνε όσες μέρες ήθελαν μέσα στη φοιτητική εστία, στερώντας, όμως, τον χώρο από φοιτητές που είχαν δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν.

Τι υποστήριξαν στο Star οι συλληφθέντες

Οι νεαροί που συνελήφθησαν μετά από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στους συγκεκριμένους χώρους υποστήριξαν στο Star ότι έμεναν εκεί επειδή δεν είχαν χρήματα για να νοικιάσουν δωμάτια.

«Σε μια συγκέντρωση κάποιοι μας πρότειναν να μείνουμε μέσα στη φοιτητική εστία στου Ζωγράφου. Κανείς δε μας ρώτησε ποιοι είμαστε, ούτε κάποιος μας σταμάτησε. Στους χώρους αυτούς ήταν και άλλα άτομα, τα οποία δε γνωρίζαμε. Δεν έχουμε καμία σχέση με τα επεισόδια. Δεν πετάξαμε ποτέ μολότοφ. Εμείς νομίζαμε ότι είμαστε φιλοξενούμενοι», ισχυρίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο από τρεις συλληφθέντες είναι τουρίστες και ο τρίτος Έλληνας. 

Όλοι τους απολογούνται τη Δευτέρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top