Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα - Πού θα βρέξει το τριήμερο

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα από το Star

Με ήπιες καιρικές συνθήκες και περιορισμένη αστάθεια τις απογευματινές ώρες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. Έτσι, δεν αναμένονται προβλήματα από άποψη καιρικών συνθηκών για τους εκδρομείς του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Για σήμερα Παρασκευή, προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ενώ προς το απόγευμα αναμένεται να ενταθούν οι συννεφιές στα ηπειρωτικά και το εσωτερικό της Κρήτης και να προκαλέσουν μπόρες και καταιγίδες τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί στο νότιο αιγαίο με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 18 με 21 βαθμούς.

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι πολύ καλός έως αργά το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες στα ορεινά των βορείων τμημάτων του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες, ενώ μετά το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες στη γύρω ορεινή ζώνη. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς.

Μαρουσάκης: Ο καιρός το τριήμερο της Αποκριάς

Το Σάββατο θα υπάρχει περιορισμένη αστάθεια μόνο το απόγευμα ενώ γενικά θα έχουμε ηλιοφάνεια. Μπόρες αναμένεται να σημειωθούν σε ορεινές περιοχές.

Την Κυριακή της Αποκριάς η αστάθεια γενικεύεται και γίνεται πιο έντονη καθώς από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το εσωτερικό της Κρήτης, το βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται βελτίωση και η αστάθεια περιορίζεται. Οι βοριάδες θα είναι ενισχυμένοι στο νότιο Αιγαίο και θα αγγίζουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Στη βορειοανατολική χώρα νεφώσεις αναμένονται τοπικές βροχές ή όμβρους για σήμερα Παρασκευή και το μεσημέρι - απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 16/3  

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή 17/3

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα, πλην της Θράκης και της ανατολικής νησιωτικής χώρας.

Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα 18/3

Στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top