Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Από το 2019 περίμενε να χειρουργηθεί ο ασθενής στη Θεσσαλονίκη

Στη Βόρεια Ελλάδα έγινε σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, η πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε το παρών στη συμπρωτεύουσα, ενώ ο υπουργός Υγείας συνομίλησε με τον πρώτο ασθενή που χειρουργήθηκε. Ωστόσο δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από τους υγειονομικούς που αντιτίθενται στον θεσμό. 

Σε ποια νοσοκομεία ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία

Πρεμιέρα για τα απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη

Τα απογευματινά χειρουργεια είναι γεγονός. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, συνάντησαν τον πρώτο ασθενή και την χειρουργική ομάδα, του πρώτου απογευματινού χειρουργείου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, «Η κοινή γνώμη θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι μια μεταρρύθμιση υπέρ του ΕΣΥ αλλά κυρίως υπέρ των ασθενών». 

Από το 2019 περίμενε να χειουργηθεί ο ασθενής του πρώτου απογευματινού χειρουργείου

Ο πρώτος ασθενής, συγκινημένος, περίμενε από το 2019 για να χειρουργηθεί και σήμερα έκανε αρθροπλαστική γόνατος.

Τελικά, τρία χειρουργεία -και όχι τέσσερα όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός- έγιναν στο Παπαγεωργίου αφού ένας ασθενής το μετάνιωσε. Άλλο ένα πραγματοποιήθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Οι ασθενείς πλήρωσαν 500 ευρώ ο καθένας. Τα χρήματα πάντως θα επιστραφούν. Αντίστοιχα χειρουργεία έγιναν στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.

Απογευματινά χειρουργεία: Οι επεμβάσεις και πόσο θα κοστίζουν  

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα απογευματινά χειρουργεία ξεκίνησαν από τη Βόρεια Ελλάδα, αφού εκεί σημειώνεται ο μεγαλύτερος χρόνος αναμονής για ένα χειρουργείο.

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από υγειονομικούς για τα απογευματινά χειργουργεία 

Απογευματινά χειρουργεία: Τα πρώτα 4 νοσοκομεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον

Η νέα εποχή που εγκαινιάστηκε στο ΕΣΥ έφερε και αντιδράσεις. Ενδεικτικό ήταν το κλίμα όταν ο υπουργός έφτασε στο νοσοκομείο. Μάλιστα, σε ημερίδα του ΠΙΣ για τη βία κατά των γιατρών, υγειονομικοί μπήκαν στον χώρο της εκδήλωσης με συνθήματα, την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος έκαναν δηλώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top