Εικόνα ντροπής στο «Θεαγένειο»: Ασθενής σε καρέκλες στη διάρκεια ανάνηψης

Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σημαντικά είναι τα προβλήματα αλλά και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπως φαίνεται και από μία φωτογραφία που δημοσίευσε ο διεθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, Δημήτρης Τζιλβές

Θεσσαλονίκη: Νέα μονάδα ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο ίδιος την Πέμπτη (29/2), απεικονίζεται ένας ασθενής ξαπλωμένος σε καρέκλες του χώρου αναμονής του νοσοκομείου μετά από ενδοσκόπηση, έως ότου συνέλθει από τη μέθη, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη αίθουσα ανάνηψης.

Θεαγένειο: Η ανάρτηση του γιατρού, Δημήτρη Τζιλβέ

«Σήμερα, μετά την ενδοσκόπηση!

Ζητούμε ΣΥΓΝΩΜΗ από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη «αίθουσα ανάνηψης». Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα.

(Η φωτό με αποκρυψη χαρακτηριστικών και μετά από συναίνεση παρουσία των παρευρισκομένων)», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. 

Θεαγένειο: Καταγγελία για ογκολόγο – «Πήρε 10.000 ευρώ από ασθενή»

Η απάντηση του Θεαγενείου νοσοκομείου 

Την 1η Μαρτίου, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση για το περιστατικό, τονίζοντας πως το Νοσοκομείο Θεαγένειο προσπαθεί, βάσει των δυνατοτήτων του υπάρχοντος κτιρίου να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους ασθενείς.

"Τις τελευταίες μέρες γίναμε αποδέκτες μιας εικόνας, η οποία κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ασθενούς του Γαστρεντερολογικού Ογκολογικού Τμήματος, ο οποίος δεν είχε - σύμφωνα με στιγμιότυπο - την αρμόζουσα περίθαλψη μετά από ενδοσκοπικό έλεγχο. Τα γεγονότα τα οποία οφείλω να παραθέσω, έχουν ως ακολούθως:

- Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.

- Ως χώρος ανάνηψης μετά από ενδοσκοπική εξέταση, δύναται να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα, όπερ και συμβαίνει τα τελευταία έτη.

- Στον 4ο όροφο επίσης, βρίσκεται η Καρδιολογική Μονάδα του Θεαγενείου, η οποία μπορεί να προσφέρει άμεσα, πλήρη και επείγουσα ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης

Διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

- Σε επείγουσες περιπτώσεις επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανάνηψης και η αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο εντός του Αναισθησιολογικού Τμήματος. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο).

- Επίσης στη Β’ αίθουσα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, τοποθετήθηκε φορείο-κλίνη, δίπλα στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου για τη βραχεία κατάκλιση ασθενών.

Το Νοσοκομείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά όρια των επιλογών του στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, να παρέχει προϋποθέσεις και συνθήκες ασφαλείας για τους ασθενείς του.

Με τη δημιουργία του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου, εννοείται ότι όλα τα χωροταξικά προβλήματα θα επιλυθούν".

Επείγουσα ΕΔΕ Άδωνι Γεωργιάδη για το περιστατικό με ασθενή στο Θεαγένειο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για το περιστατικό με ασθενή σε καρέκλες του Θεαγενείου / Eurokinissi 

Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 

Άδωνις Γεωργιάδης: Μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ από την άλλη εβδομάδα

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης διέταξε ΕΔΕ για την ανάρτηση του διευθυντή της γαστρεντερολογικής του Θεαγενείου νοσοκομείου.

«Για το περιστατικό αυτό διέταξα επείγουσα ΕΔΕ καθώς υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη την στιγμή. Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά». τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top