Διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεσμεύομαι ότι θα λειτουργήσουν κανονικά»

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη διακοπή των τακτικών χειρουργείων στο Αγλαΐα Κυριακού / Βίντεο Ant1

Οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ανακοίνωσαν ότι σταματούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίασή τους την Πέμπτη, ανακοίνωσαν ότι τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων της λίστας χειρουργείων και τη λειτουργία των  χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά από 12/2/24, λόγω της έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα ιατρών αναισθησιολόγων, και νοσηλευτών αναισθησιολογικού και χειρουργείου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των χειρουργών του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 

«Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Ετσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι δύο!.

Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και τη μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023). Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου. Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις. 

Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του χειρουργικού τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας ως ζήτημα ασφάλειας την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεσμεύομαι ότι τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά»

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα και ότι τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων θα γίνουν κανονικά.

«Τα χειρουργεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα. Το έλλειμμα αναισθησιολόγων είναι γνωστό, πιστεύω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα υπάρξει λύση», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας το βράδυ της Πέμπτης μιλώντας στον Ant1.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top