Τέμπη: 1,2 εκατομμύρια υπογραφές για άρση βουλευτικής ασυλίας

Αγώνας μνήμης για τις 57 ψυχές που χάθηκαν

Συνεχίζονται οι κόντρες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι η τιμωρία όσων φταίνε είναι κορυφαίο ζήτημα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. 

Τέμπη: «Πέταξαν την τέφρα των ανθρώπων μας»

Με σύνθημα «Δεν ξεχνώ τις 57 ψυχές» πραγματοποιήθηκε Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία στα Τέμπη. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα για τη δικαίωση των νεκρών, όπως ανέφεραν όσοι έλαβαν μέρος σε αυτή τη συγκινητική διοργάνωση.

Συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας - Φωτογραφία από onlarissa.gr

Επιμνημόσυνη δέηση για τους 57 νεκρούς - Φωτογραφία από onlarissa.gr

Συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Ακόμη και άτομα με αναπηρίες έδωσαν το «παρών». Ένωσαν τις φωνές τους προκειμένου να περάσουν το μήνυμα ότι  «δε θα ξεχάσουμε». Ο αγώνας ήταν σχεδόν 30 χιλιομέτρων και κατέληξε στο σημείο μηδέν, όπου άφησαν λουλούδια, ενώ και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

1,2 εκ. πολίτες ζητούν άρση βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων

Επιπλέον, διεξάγεται μια διαδικτυακή πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών με σκοπό την άρση της  βουλευτικής ασυλίας των πολιτικών υπευθύνων και μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας που ζητούν με την υπογραφή τους να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση  του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη. Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για μια ισχυρή αντίδραση των πολιτών που δύσκολα  μπορεί να αγνοηθεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top