Κακοκαιρία Emil: Πότε υποχωρεί - Νέα επιδείνωση από τη Δευτέρα

Η πρόβλεψη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Η κακοκαιρία Emil που έπληξε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, υποχωρεί σταδιακά. 

Τα έντονα φαινόμενα υποχώρησαν ήδη από την Αθήνα όπου σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής, ενώ φαίνεται πως η εντάση τους μειώνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως υπογράμμισε ο μετεωρολόγος του STAR και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Ο καιρός είναι βελτιωμένος, σήμερα κι αύριο, ωστόσο, από τη Δευτέρα το βράδυ, αναμένεται νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, όπως σημείωσε. 

 

Κακοκαιρία Emil: Ξύπνησε μνήμες της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Κολυδά πρόκειται να σημειωθούν έντονα καιρικό φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν το Ιόνιο, Δυτικά Ηπειρωτικά. «Θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι προς απόγευμα Δευτέρας και σταδιακά το βράδυ της Δευτέρας θα επεκταθούν ανατολικότερα κι αυτό θα έχει ως αποτελέσμα να επηρεαστεί περίπου με ανάλογο σύστημα όπως το προηγούμενο, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με νοτιοδυτικούς ανέμους. Πάντως, η θερμοκρασία δε φαίνεται να πέφτει σημαντικά. Θα είμαστε γύρω στους 16 - 18 περίπου βαθμούς κελσίου και με ανέμους γύρω στα 5 με 6 και πρόσκαιρα στα 7 μποφόρ.», ανέφερε ο κ. Κολυδάς. 

Κακοκαιρία Emil: Ποιες περιοχές θα πλήξει το Σάββατο 

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκαν ύψη βροχής που άγγιξαν κατά μέσο όρο τα 50 με 70 χιλιοστά, δηλαδή περίπου όση βροχή σημειώνεται όλο το μήνα τόσο στο Ιόνιο όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ τοπικά έφτασε έως και 100 χιλιοστά βροχής, σύμφωνα με τις δορυφορικές παρατηρήσεις. Αποτέλεσμα των συγκεκριμένων επιπέδων βροχής ήταν τα φουσκωμένα ποτάμια στη Θεσσαλία. 

Κακοκαιρία Emil: Πλημμύρισε η παραλιακή - Διακόπηκε η κυκλοφορία

«Το μέτωπο της κακοκαιρίας έχει ήδη περάσει μέσα στο Αιγαίο και τις επόμενες ώρες, τα μεσάνυχτα δηλαδή θα επηρεάσει την Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία, τις Ανατολικές Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειου κι Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.», τόνισε, χθες, ο κ. Κολυδάς. Μάλιστα, ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι τα φαινόμενα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στη Βόρεια Ελλάδα κι αυτός είναι ο λόγος που παρατηρήθηκαν μεγάλα ύψη βροχής.

 

Απόσπασμα από το χθεσινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Πάντως, οι βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο εξασθένισαν, σήμερα το πρωί, ενώ τα φαινόμενα αποχωρούν μετά το μεσημέρι του Σαββάτου πλέον σε όλη τη χώρα. Ο καιρός την Κυριακή θα είναι βελτιωμένος αισθητά σε όλες τις περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top