Τέμπη: Εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο με ορισμό νέου πραγματογνώμονα 

Σε πρόσθετες ανακριτικές πράξεις προχωρά ο εφέτης ειδικός ανακριτής 

Τέμπη τρένο

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρη Μπακαΐμης που χειρίζεται την ανάκριση για τα Τέμπη προχωρά σε πρόσθετες ανακριτικές πράξεις. 

Τέμπη: Συγκλονίζει το βίντεο με τις απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής θα ορίσει νέο πραγματογνώμονα, ο οποίος θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αφορμή στάθηκαν οι διαφορές στα πορίσματα του τεχνικού συμβούλου που έχουν ορίσει οι οικογένειες των θυμάτων και του τεχνικού συμβούλου που είχε οριστεί από τη Δικαιοσύνη. Στόχος είναι ο μελος πραγματογνώμονας να απαντήσει στα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Τέμπη: «Ράγισαν» καρδιές στο τρισάγιο για τους 57 νεκρούς

Παράλληλα έχουν υποβληθεί στον εφέτη ανακριτή αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τί ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία, αίτημα που εξετάζεται σοβαρά από την ανάκριση, όπως επίσης και εκείνο που αφορά σε βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί, δυσκολεύοντας την πλήρη αποτύπωση της πορείας του μοιραίου τρένου. 

Τέμπη: Έγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη 

Για τα βίντεο η ανακριτική έρευνα προσανατολίζεται να σταλούν σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο το οποίο μπορεί να ανακτήσει όλα τα σβησμένα δεδομένα.

Πηγές από τη Δικαιοσύνη ανέφεραν ότι οι πρόσθετες ανακριτικές πράξεις δεν θα καθυστερήσουν την εισαγωγή της υπόθεσης σε δίκη, καθώς με τους νέους ποινικούς κώδικες μετά το τέλος της ανάκρισης η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο απευθείας,  αν αυτό κριθεί από πρόεδρο εφετών και τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top