Τέμπη: «Ράγισαν» καρδιές στο τρισάγιο για τους 57 νεκρούς

Σπαραγμός και οργή στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φλεβάρη το τρισάγιο στη μνήμη των 57 νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών στο σημείο ακριβώς που σημειώθηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στα χρονικά της χώρας. 

Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα πριν και μετά την τραγωδία

Συγγενείς των θυμάτων βρέθηκαν από νωρίς στην τοποθεσία και άφησαν λουλούδια στα δεντράκια που έχουν φυτευτεί για να μην ξεχαστούν ποτέ οι 57 ψυχές που χάθηκαν άδικα πριν ακριβώς έναν χρόνο. 

Τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και οι δημοσιογράφοι Στρατής Λημνιός και Κατερίνα Σουλιώτη ταξίδεψαν μέχρι το σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων και παρακολούθησαν από κοντά το τρισάγιο που τελέστηκε παρουσία μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Συγγενείς και φίλοι των νεκρών κρατούσαν λευκά τριαντάφυλλα στη μνήμη τους και ήταν πολύ συγκινημένοι. 

Τέμπη: «Το σώμα μου είχε διαλυθεί»

Τέμπη: «Η πληγή δεν κλείνει ποτέ»

Ο πατέρας του 22χρονου Ντένις Ρούτσι, που επέβαινε στο μοιραίο τρένο κι έχασε τη ζωή του, μίλησε ζωντανά στην εκπομπή λέγοντας: «Αυτός ο χρόνος ήταν ένα μαρτύριο για μας και θα είναι έτσι από δω και πέρα. Η πληγή δεν κλείνει ποτέ. Οι κύριοι που είναι ψηλά στις καρέκλες και βλέπουν τις μανάδες να κλαίνε για μια ζωή, να ξέρουν πως το έγκλημα ποτέ μα ποτέ δεν θα ξεχαστεί. Πρέπει να ντρέπονται και να μη μιλάνε». 

Πατέρας νεκρού του δυστυχήματος στα Τέμπη μιλά στο Star.

Ανατριχίλα προκάλεσε η ανάγνωση των ονομάτων των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από ιερέα, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και με «σπασμένη» φωνή ολοκλήρωσε το πολύ δύσκολο και φορτισμένο έργο του. 

Tέμπη: «Η πρόγνωση για τον Γεράσιμο είναι “φτωχή”- Ακόμη όλα είναι κρίσιμα»

Τέμπη: «Αιωνία η μνήμη» 

Στο τέλος του τρισάγιου, οι παρευρισκόμενοι μαζί με τους ιερείς έψαλλαν «Αιωνία η μνήμη» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι οι 57 άνθρωποι που χάθηκαν τη νύχτα της 28ης Φλεβάρη 2023 τόσο άδικα δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. 

Πλήθος κόσμου στο τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Λίγα λουλούδια στη μνήμη της φίλης της που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών

Μία από τις συγκλονιστικότερες εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» ήταν η στιγμή που φίλη θύματος, βρέθηκε στο σημείο και γονάτισε κρατώντας στα χέρια λίγα λουλούδια και μία φωτογραφία. Με δάκρυα στα μάτια η νεαρή κοπέλα απέτισε φόρο τιμής και έδειξε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τη φίλη της που «έφυγε» τόσο σύντομα, τόσο ξαφνικά. 

Τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών.

57 χτυπήματα από τις καμπάνες των εκκλησιών

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι στις 10 το πρωί σε όλες τις εκκλησίες της χώρας ήχησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς. 

Ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη: «Πάρε με όταν φτάσεις…»

Οι καμπάνες ήχησαν 57 φορές μετά από σχετικό αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top